FB

May 20, 2022 | 10:26

Gratë me taka të larta perceptohen si më tërheqëse, femërore dhe me status më të lartë

A mund t’ju bëjë të dukeni më tërheqëse veshja e takave të larta? Sipas një studimi, takat e larta mund ta bëjnë një grua të duket më tërheqëse seksualisht, status më të lartë dhe më femërore.

wearing-high-heels-all-day-can-lead-to-these-painful-conditions-1613665306

Takat e larta kanë qenë prej vitesh një element kryesor i modës së grave. Ato shihen si zgjedhja e duhur për shumë ngjarje sociale dhe profesionale. Pavarësisht kësaj, ato mund të jenë të dhimbshme për të hyrë, kështu që cili është përfitimi? Hulumtimet e mëparshme kanë treguar se burrat e shohin ecjen e një gruaje si më tërheqëse kur ajo vesh taka, për shkak të ndryshimit të lakimit të mesit nga thembra, ekzagjerimit të gjoksit dhe ijeve dhe rritjes së animit të legenit. Mbajtja e takave mund të sinjalizojë edhe shëndetin, për shkak të “kostos” së veshjes së tyre, që është shqetësimi. Për më tepër, takat e larta priren të jenë më të shtrenjta dhe mund të jenë një simbol statusi.

heels-stilettoes-generic-sky-news_4685922

Studimi tregoi se njerëzit vlerësuan siluetën e veshur me taka si më tërheqëse, më femërore dhe më pak mashkullore sesa siluetën e veshur me taka. Nuk kishte dallime domethënëse me mënyrën se si pjesëmarrësit i vlerësuan variablat e personalitetit, të tillë si inteligjent, i dashur, miqësor ose i suksesshëm. Kjo është e rrallë në seksualizim, i cili zakonisht shërben për të nënvlerësuar inteligjencën e grave. Pjesëmarrësit meshkuj i vlerësuan të dyja siluetat si një potencial më të mirë bashkëshortor sesa pjesëmarrëset femra.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.psypost.org

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top