Dëshmi

May 28, 2018 | 10:30

Histori e jetuar: Kam mësuar se daja dhe nusja e tij janë prindërit e mi të vërtetë

Unë isha 24 vjeç dhe sapo kisha mbaruar studimet e mia universitare, kur nëna ime e moshuar greke tha se donte të më thoshte diçka. “Por duket se je i zënë, kështu që unë do ta them më vonë …” Unë i thashë, “Mami, nëse keni diçka për të thënë, ma thuaj tani.”

Ajo ishte nervoze dhe më kërkoi të ulesha, por unë refuzova. Mendova se do më thoshte që dikush po vdiste. Në vend të kësaj, më rrëfeu se ajo nuk ishte nëna ime biologjike. Vëllai i saj, një nga dajat e mi, një njeri që nuk e kisha takuar kurrë, që jetonte në Greqinë veriore, ishte babai im i vërtetë. U mbështeta në mur nga tronditja, derisa në fund kisha rrëshkitur në dysheme.

Gjithmonë njihja prindërit e mi, ata të cilët ishin vendosur në Canberra, Australi, duke u përpjekur të kishin fëmijë. Ata provuan për 17 vjet dhe patën tre dështime. Kur mamaja duhej të kthehej në Greqi në vitin 1973 për të vizituar babanë e saj të sëmurë, babai tha: “Pse nuk shohim nëse mund të marrim një fëmijë nga një jetimore në Selanik?” Por kjo nuk funksionoi. Daja im duhet të ketë parë se sa e trishtuar ishte ajo. Ai propozoi që ai dhe gruaja e tij të bëjnë një fëmijë për të. Ata tashmë kishin dy djem, George dhe Billy, të cilët ishin 10 dhe 11 vjeç, dhe thanë se vitet e tyre për të rritur një fëmijë kishin kaluar.

Duhej të ishte një dhuratë e pastër, por mamaja kishte frikë se vëllai i saj dhe gruaja e tij mund të dëshironin ta mbanin fëmijën: nuk kishte asgjë me shkrim. Megjithatë, ajo u pajtua, u kthye në Australi dhe priti. Një ditë, ajo mori një letër. Aty shkruhej: “Ne jemi shtatzënë. Foshnja do të lindë në qershor të vitit 1974. “Ajo fluturoi herët, por humbi lindjen prej një ose dy ditësh.

Mami kaloi pesë muaj në Greqi, duke më ndjekur dhe duke bërë dokumentet. Certifikata ime e lindjes u lëshua me emrin tim adoptues dhe i listoi prindërit e mi adoptues si prindërit e mi. Ne u nisëm për në Australi kur isha gjashtë muajsh. Duhej të ishte e vështirë për prindërit e mi biologjikë të më jepnin. George më vonë më tha se kur unë u mora, ishte si një periudhë zie – askush nuk fliste për tre ditë.

Pas kësaj, ne jetuam jetën. Kisha një fëmijëri të lumtur, por gjithmonë ndjehesha ndryshe, si i vetmi fëmijë grek në shkollë dhe pa vëllezër e motra. Por unë isha gjithçka për prindërit e mi dhe dukesha mjaftueshëm si ata për të mos ngjallur dyshime.

Mami tha se ata ishin duke pritur derisa mbarova studimet e mia për të më treguar; ata nuk donin të prishnin studimet e mia. Kur thashë se do të bëja një PhD, ata nuk donin të jetonin edhe katër vjet më shumë me barrën e atij sekreti. Ajo po u shkaktonte netë pa gjumë. Ata ishin të frikësuar se do të vdisnin dhe nuk do ta mësoja kurrë të vërtetën. Babi ia la Mamasë për të më treguar, ai ishte njeri që nuk fliste shumë.

Mamaja u përlot pasi më tha, por në fund ajo dukej e lehtësuar. Ajo ishte e lumtur që e kisha marrë vesh prej saj. Në fillim mbeta i shokuar. Kjo grua papritmas nuk ishte më mami im. Pastaj u ndjeva i mashtruar dhe i zemëruar. Por pas kësaj erdhi emocioni që kisha vëllezër. Doja të thërrisja të gjithë shokët e mi të vjetër dhe t’ua thosha atyre: “Ju kujtohet fëmija që shkonte në shkollë dhe nuk kishte motra dhe vëllezër? Unë kam marrë papritmas dy! “

Nëna ime biologjike kishte vdekur në vitin 1993. Mami im ndihej fajtore se ajo më kishte mohuar mundësinë që ta takoj. Pyes veten në kohën kur vdekja kunatës së saj e preku aq shumë, por tani kishte kuptim. Babai im biologjik ishte ende gjallë kur zbulova të vërtetën, por ai vdiq dy vjet më vonë, para se të kisha një shans për ta takuar atë. Pyes veten përse nuk udhëtova për ta parë menjëherë, por nuk isha me ngut për ta bërë këtë. Në të vërtetë, nuk doja të njihja një grup tjetër prindërish.

Kur më në fund shkova në Greqi në vitin 2003 për të takuar vëllezërit e mi, i thashë asaj se ajo duhej të vinte me mua. Ajo do të ishte arkitektja e kësaj, kështu që ajo duhet të ishte atje kur ne më në fund u ribashkuar. Ishte e mrekullueshme të takoheshim dhe tani kemi një marrëdhënie të shkëlqyer. Ata gjithnjë e dinin se unë kam ekzistuar, por kanë dashur të respektojnë dëshirat e familjes. Tani ne flasim në Skype rregullisht, pasi asnjëri prej tyre nuk ka fëmijë dhe janë të kënaqur që të njihen me djemtë e mi. Dhe të gjitha ato vite që mësova greqisht, me insistimin e mamasë, u shpërblyen, pasi unë mund t’u flas atyre.

I kam falur shpejt prindërit. Në fund të ditës, ata gjithnjë më donin. Gruaja dhe unë u përpoqëm dy vjet për të lindur një fëmijë, dhe kjo ishte e vështirë. Mamaja dhe babai u përpoqën për afër 18 vjet. Babai im ka vdekur herët, por më mësoi shumë, duke përfshirë edhe se si të isha një baba. Mami im adhuron djemtë e mi. Unë do t’u them atyre një ditë: “Pa atë zonjë dhe kohëzgjatjen që ajo kaloi për t’u bërë nënë, as unë dhe as ju nuk do të ishim këtu”.

Burimi / theguardian.com

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com