Në fokus

January 13, 2021 | 8:55

Jo gjithçka në jetë ju bën të lumtur, disa gjëra ju bëjnë të fortë

A keni menduar ndonjëherë pse kemi ardhur në këtë botë duke qarë? Shumica e njerëzve thonë se kjo është për shkak se jeta është e vështirë dhe frikësuese. Por, a keni menduar ndonjëherë për faktin se ka disa lloje të qarash? E qarë zemërimi, e qarë gëzimi, e qarë për të lehtësuar stresin. Lotët që dalin nga sytë e një të porsalinduri herën e parë që ndeshen me botën janë lot gëzimi dhe lot nga frika e së panjohurës. Të dy jemi të lumtur dhe kemi frikë nga bota, nga jeta. Kjo sepse jeta është e bukur dhe sfiduese në të njëjtën kohë.

Fakti është se jeta nuk është e gjitha me diell dhe trëndafila. Ndonjëherë, është një luftë – një luftë e vështirë, rraskapitëse dhe emocionale e lodhshme, rezultatin e së cilës mund ta përcaktoni vetëm ju.

Gjithmonë lufto

Në këtë betejë të vazhdueshme dhe shpesh të vështirë dhe rraskapitëse, ju duhet ta provoni veten si një luftëtar i mirë dhe i fortë. Ju do të hasni shumë sfida në rrugën tuaj. Do të fitoni shumë miq të mirë, por edhe shumë armiq. Patjetër që ju nuk do të jeni gjithmonë të lumtur, por përqafoni të gjitha sfidat që jeta ju sjell sepse të gjitha ato gjëra do t’ju bëjnë më të fortë.

Është koha të hiqni syzet

Ju nuk mund t’i shikoni gjithmonë gjërat përmes syzeve me ngjyrë trëndafili. Mos u mundoni të mohoni të gjitha gjërat e këqija dhe negative që ndodhin në jetën tuaj. Kjo nuk ju bën një person optimist. Ju duhet të pranoni dhe të përqafoni gjithçka që ndodh në jetën tuaj, të mirën dhe të keqen, pasi gjithçka vjen me një qëllim.

Jeta është e paparashikueshme. Mësohuni

Ju kurrë nuk mund ta dini se çfarë do të ndodhë më pas, sepse jeta është shumë e paparashikueshme. Është në rregull të tronditeni pasi ju ndodh diçka e papritur. Çështja është se jeta është plot me surpriza dhe ju duhet të mësoheni. Mësohuni me faktin se ka disa gjëra në jetë që nuk mund të ndikoni, kështu që nuk ka kuptim të shqetësoheni për ato gjëra.

Pranoni të gjitha mësimet që po ju jep jeta

Sa herë që kaloni një periudhë sfiduese, thjesht përpiquni të mbani mend se Zoti ju ka dërguar ato momente të këqija për t’ju dhënë një mësim. Mundohuni të gjeni një mësim në gjithçka që ju ndodh dhe të mësoni diçka nga çdo situatë në të cilën ndodheni.

Ndonjëherë gjërat e këqija ndodhin për një arsye të mirë

E di që kjo është paksa konfuze dhe e vështirë për tu kuptuar. Por gjithçka ndodh për një arsye. Ndonjëherë, pasi të ketë ndodhur diçka e keqe, fshihet një arsye shumë e mirë për të. Ndoshta është mënyra e Zotit për të na sjellë përsëri në rrugën e duhur, ose ndoshta ai po përpiqet të na bëjë më të fortë.

E gjitha është pjesë e jetës, më besoni

Ato momente të këqija janë pjesë e jetës, ashtu si edhe ato të mira. Në të vërtetë jeta është Yin dhe Yang. Ju nuk mund të keni momente të mira pa ato të këqija.

Mos harroni, Zoti është gjithmonë në anën tuaj

Edhe pse situatat e këqija dhe të vështira në jetë mund të tronditin ndonjëherë besimin tuaj tek Ai, ju gjithmonë duhet ta dini se Zoti është me ju, pavarësisht situatës. Ai po brohoritet që ju të fitoni në atë betejë të pafund mes vetes dhe sfidave me të cilat përballeni. Ai ka disa plane të bukura për ju, por së pari, Ai dëshiron të zbulojë nëse jeni mjaft i fortë.

Ajo që nuk të vret të bën më të fortë

Ky duhet të jetë slogani juaj i jetës. Ju do të kaloni nëpër shumë copëza të përafërta në jetë, por gjithçka që nuk ju çon në një varr të hershëm do t’ju bëjë vetëm më të fortë.

Pavarësisht se çfarë ndodh, mos mendoni kurrë të dorëzoheni

Ju nuk jeni frikacak. Mos mendoni kurrë të dorëzoheni para se të mbarojë lufta. Pavarësisht se sa herë jeta ju hedh në dysheme, mblidhni forcën të ngriheni dhe të godisni përsëri. Po, jeta mund të jetë e vështirë ndonjëherë, por ti duhet të jesh më i ashpër. Do të ketë disa periudha të vështira në jetë që nuk do t’ju bëjnë të lumtur, por gjithmonë do t’ju bëjnë më të fortë dhe me kalimin e kohës, ju do të mësoni të gjeni lumturinë në forcën tuaj.

 

 

 

Burimi / https://herway.net/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top