Këshilla & Arsye

November 10, 2017 | 10:18

Konsumon vazhdimisht pije me Aloe Vera? Ja pse duhet të tregoheni të vëmendshëm!

Nga Silvana Pizzi,

blogere e “SilvanaPizziForever”,

me fokus: “Shëndeti nuk është gjithçka, por pa shëndet nuk je asgjë”.

aloe-vera-juice

Kur them këtë, marrë parasysh që pirja e Aloe Vera merret nga tuli i brendshëm i fletëve të bimës? Përse jua bëj këtë pyetje, thjeshtësisht, sepse Aloe Vera, si pije e gjendur në tregun farmaceutik, atë bimor, supermerkatë etj., është marrë nga brendia gjethes së bimës, e cila, për fat të keq, përmban një substancë “toksike” Aloinën, (e pranishme në xhelin e brendshëm të gjetheve të Aloes).

Kjo përmbajtje është shumë laksative, e cila me kalimin e kohës mund të çojë në dehidratimin e niveleve të kaliumit në trup, duke sjellë dobësi dhe çrregullim të ritmit të zemrës. Për këtë arsye, nuk këshillohet dhe për shtatzënat apo ushqyerjes me gji. Në fakt, për këto pijë këshillohet të bëhet një pushim pas konsumimit të tyre për rreth 3 muaj.

E solla këtë shqetësim si zgjidhje për ata që konsumojnë një xhel të vërtetë Aloe Vera, i cili nxirret nga brendësia e gjethes (pra pa gjurmë të aloinës), i cili stabilizohet menjëherë për të parandaluar oksidimin në të ftohtë, me një patentë në pronësi të kompanisë së vetme në botë. Kjo është arsyeja e të pirit të pijes së vërtetë e përftuar në moment, dhe që mund ta konsumosh çdo ditë pa u ndalur!

Organizmi im meriton maksimumin, po i yti?

Përgatiti Orjona Tresa

 

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com