Në fokus

May 16, 2020 | 8:11

Kush nuk ka arritur të të dojë nuk e meriton një shans të dytë

Fundi i një marrëdhënieje nuk është kurrë i lehtë, gabimet që çuan në këtë situatë nuk fshijnë kujtimet e gjithçkaje që ishte e mirë. Është e vështirë të harrosh shëtitjet në park gjatë fundjavave, të qeshurat e shumta gjatë darkave romantike dhe ato ditë kur u betove se i gjithë ai pasion do të zgjaste përgjithmonë. Por për fat të keq, nuk zgjati.

Nuk funksionoi, sepse ai nuk dinte ta kthente të gjithë dashurinë ose kujdesin e tij, sepse ishte shumë i shqetësuar për veten e tij. Me fjalë të tjera, kjo histori ka mbaruar sepse gjithmonë keni qenë e fundit në listën e tij të përparësive. Aq sa zemra juaj mbytet me nostalgji sa herë që e kujtoni atë mungesë dhe doni të ktheheni, mos harroni: megjithë momentet e gëzueshme, kjo histori ka mbaruar sepse nuk dinte t’ju dashuronte.

Burri ideal për një grua nuk është dikush që nuk ka ditur ta vlerësojë. Ata që janë të gatshëm ta bëjnë atë punë janë të përkushtuar dhe demonstrojnë përpjekjet e tyre për t’ju bërë të lumtur, madje edhe me probleme. Ai nuk mendon fundin, përkundrazi, ai dëgjon partneren e tij dhe ndryshon sjelljen e tij në emër të mirëqenies së marrëdhënies.

Ai ju humbi sepse nuk e kuptoi kurrë kush ishit dhe çfarë lloj dashurie po kërkonit dhe ai kurrë nuk do ta kuptojë. Nëse ai do të largohet, kjo ndodh sepse ai nuk është i mjaftueshëm për ju. Duke kërkuar falje, duke thënë që do të ndryshosh dhe do të jesh një person më i mirë nuk do të fshijë dhimbjet dhe zhgënjimin që ju ka shkaktuar. Premtimet e zbrazëta nuk thonë asgjë.

Burrat që nuk angazhohen për të bërë një punë romantike meritojnë të përjashtohen. Duhet t’i kapërceni dhe të ecni përpara. Mos ia jep zemrën dikujt që nuk di si të të bëjë të lumtur. Vetë-dashuria juaj duhet të jetë më e madhe se vullneti juaj për t’iu dhënë atyre që nuk duan t’i ja[on një shans të dytë rikthimit të dashurisë.

Do të gjeni dikë tjetër i cili do të jetë alternativa më e mirë për jetën tuaj. Ju meritoni një dashuri që dëgjon ato që keni për të thënë dhe është po aq i zënë sa ju. Njeriu i duhur do të vijë atëherë kur ju nuk e prisni, duke ju bërë të harroni gjithë të tjerët që ju bënë të vuani në të kaluarën, përfshirë edhe ata që nuk kanë dashur kurrë një të ardhme me ju.

 

Burimi / https://vibee.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top