Dëshmi

March 3, 2021 | 8:25

Më e mira sipas Forbes / Erica Alessandri: “Që të vegjël duhet të edukohemi për të ndërtuar një të ardhme”

 

Nga brezi i saj, Erica Alessandri përfaqëson përsosmërinë. Vetëm 30 vjeçe, ajo është menaxhere e produkteve dixhitale, biznes familjar. Zgjedhur nga revista Forbes për shkëlqimin e brezit të saj për moshat nën 30 vjeç, Erica rrëfen në një intervistë për Huffpost për lidershipin femëror, motivimin e brezit të ri, edukimin si vlerë e rëndësishme në çdo kohë dhe integrimin si proces me gjithë përvojat, qoftë dhe të dështuara.

erica

“Në planin afatgjatë, kuotat rozë nuk janë të mjaftueshme. Duhet të veprojmë në arsim. Ndryshimi i mentalitetit, ngulitja që në moshë të vogël e dëshirës për të bërë dhe mbërritur. Duhet të punojmë sot për të ndërtuar një të ardhme. Ka një vetëdije të madhe në gjeneratat e reja”.

Nga brezi i saj, Erica Alessandri përfaqëson përsosmërinë. Vetëm 30 vjeçe, ajo është menaxhere e produkteve dixhitale Technogym, biznes familjar, themeluar nga babai i saj Nerio në 1983, prodhuesi kryesor në botë i pajisjeve dixhitale për palestër, mirëqenie dhe sport. E rritur në kompani, duke luajtur lojëra e duke pretenduar të sistemojë praktika dhe të kryejë detyra, ajo është anëtare e bordit të drejtorëve që nga viti 2016. Forbes ka zgjedhur ta përfshijë atë nën të 30-at, një përzgjedhje e talenteve më të mira të reja italiane. Erica Alessandri mund të mbështetet në një ekspertizë të gjatë krijuar gjatë viteve të studimeve, madje edhe jashtë vendit, të cilat i kanë dhënë vlerësimin e kolegëve të saj, jo vetëm si “vajza e shefit”.

 

Jeni një grua e re në krye të një kompanie. Në Itali, lidershipi femëror shihet ende si diçka e jashtëzakonshme. Si e shpjegoni këtë shpërpjesëtim gjinor në pozitat e pushtetit?

Problemi nuk është vetëm përjashtimi nga maja. Kushtet duhet të krijohen në mënyrë që më shumë gra të bashkohen me piramidën dhe më pas të arrijnë majat. Ndihmojini ato të qëndrojnë në piramidë. Për shkak të një trashëgimie kulturore, stereotipet ende mbijetojnë në shumë familje sot.

 

Në rastin tuaj, gjërat shkuan ndryshe…

Kam pasur një lloj tjetër eksperience. Unë dhe vëllai im u trajtuam në të njëjtën mënyrë, gjë që më dha një nxitje për të bërë zgjedhje të caktuara dhe për të arritur një pozitë të caktuar. Kam bërë një Master në Administrim Biznesi në Singapor: 30% e kandidatëve ishin gra dhe 70% burra. Duhet të fillojmë nga këtu, nga baza. Krijoni kushtet që më shumë gra të përfshihen. Për momentin nuk ka shumë njerëz që e bëjnë atë, zgjedhja është e kufizuar. Duhet të duam më shumë, që në moshë të vogël.

2

Kështu që sekreti është të mendosh shumë?

Me siguri është e nevojshme të motivojmë brezat e rinj, duke dhënë një shembull. Kështu është e mundur të zbatohet një ndryshim i fortë, duke përmbysur gjendjen aktuale të gjërave, këtë përjashtim të pjesshëm nga maja.

 

A janë gratë të gatshme të marrin atë që meritojnë dhe se është e drejtë për to?

Ne të rinjtë duhet të jemi protagonistë të këtij ndryshimi. Ne jemi gati, jam e sigurt. Meritokracia është çelësi, aftësitë dhe rezultatet e duhura. Jini të sigurt për aftësinë tuaj. Ata që kanë mundësi duhet të flasin, për ta përcjellë një mesazh.

3

Çfarë ju ka mundësuar të arrini përsosmëri?

Kam qenë me shumë fat që kam lindur në një kontekst që më ka dhënë kaq shumë mundësi. Kam qenë në gjendje të udhëtoj dhe të ndërtoj një karrierë jashtë biznesit familjar. Me përulësi dhe kuriozitet u përpoqa të mësoja sa më shumë që të ishte e mundur. Unë ndërtova aftësi që më pas i vura në praktikë në biznesin familjar. Arrita që kolegët e mi të më respektojnë jo si anëtar i familjes, por për identitetin tim.

 

A keni hasur ndonjëherë paragjykime?

Jo, unë kurrë nuk kam pasur një përvojë negative në këtë kuptim. Nuk e di nëse isha me fat apo ishte mënyra ime e të menduarit. Isha në gjendje të integrohesha mirë në ekip që nga fillimi.

 

Për trajnimin e saj ajo udhëtoi shumë, kjo e lejoi atë të ndërhynte me kulturat e tjera. A ndryshon çështja e grave ndryshe nga Italia?

Kultura ka një ndikim të madh. Sa më shumë vendet latine të jenë më të ngjashme me Italinë. Më shumë kultura nordike kanë një qasje krejtësisht të ndryshme ndaj familjes. Gratë janë më të pranishme në role të caktuara.

 

Si ishit si fëmijë?

Një traktor i vogël, nuk u ndala kurrë. Kur isha 8 vjeç, shkova në një kamp veror jashtë vendit, me vendimin tim. Kam ngecur për një muaj dhe përfundimisht kam marrë koncesionin nga prindërit e mi. Ende më pëlqen të bëj duart e pista, të përfshihem, të largohem nga zona ime e rehatisë. U diplomova 21 vjeçe në Angli dhe vendosa të bëja një vit pushim: udhëtova, punova, vullnetarisht, u bëra e pasur. Në një moment të caktuar kuptova se ishte koha të kthehesha për të ndihmuar babanë tim.

 

Kur Forbes ju zgjodhi mes 30 nën 30 vjeç, çfarë mendonit?

Për mua ishte një emocion dhe kënaqësi e madhe. Është një pikënisje, ndjej se kam një përgjegjësi të fortë. Nuk mbërriti kurrë. Është gjithmonë e rëndësishme të shtyni veten më tej, në çdo moshë. Për të qëndruar i motivuar dhe i përmbushur.

 

Përgatiti Orjona Tresa / Burimi HuffPost.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top