Marrëdhënie

January 10, 2018 | 9:41

Meshkujt apo femrat? Studimi zbulon se kush mendon më shumë për seksin

A mendojnë me të vërtetë meshkujt për seks çdo 7 sekonda apo është thjesht një mit seksual i vazhdueshëm? A ka diçka të ngjashme për gratë?

1

Një studim i publikuar në revistën Journal of Sex Research dhe në bazë të përgjigjeve të 283 të rinjve dhe grave të moshës 18-25 vjeç, për të regjistruar mendimet e tyre rreth një javë, mendime të veçanta që ishin ose e ngrëna, ose i fjeturi ose seksi. Ata kanë përdorur një pajisje të veçantë e cila nxori automatikisht të dhënat duke bërë kështu përllogaritjet.280127

Përgjigjet e tyre zbuluan se burrat mendojnë më shumë për seksin, por edhe gratë duket se në krahasime dy mendimet e tjera, seksin e kanë mendimin më të shpeshtë.

image

Lloji i mendimit: ushqim – gjumë – seks

Meshkujt:  25.1      – 29     – 34.2

Femrat:  15.1      -13.4    – 18.6

Siç tregojnë rezultatet, burrat në fakt mendojnë për seksin më shpesh gjatë ditës sesa gratë, por po ashtu mendojnë më shumë se gratë edhe për ushqimin dhe gjumin!

Një pyetje që del nga studimi dhe mbetet pa përgjigje është arsyeja për këtë kërkesë të njerëzve. A janë njerëzit të predispozuar biologjikisht të mendojnë më shumë për nevojat e tyre themelore ose a janë mendimet e tyre të formuara nga parametrat psiko-socialë?

Sa i përket mitit të vazhdueshëm që meshkujt mendojnë për seksin çdo 7 sekonda, rezultatet tregojnë se nuk qëndron. Edhe të rinjtë, sipas modelit të njerëzve që morën pjesë, duket se mendojnë për seksin rreth dy herë në orë. Gratë, nga ana tjetër, mendojnë për seksin një herë në orë. /Panorama/

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com