Dëshmi

July 6, 2022 | 10:04

Mësuesi ukrainas jep leksione nga fronti i luftës: “Kam 27 vite mësim, nuk i braktis nxënësit e mi”

“Unë kam dhënë mësim për 27 vjet, nuk është diçka nga e cila mund të heq dorë. Është ajo që bëj më së miri.” Kështu flet për BBC-në, Fedir Shandor, një profesor universiteti ukrainas 47-vjeçar, i cili u bë i famshëm në të gjithë botën pasi Ministria e Mbrojtjes e Kievit, disa javë më parë, ndau një foto të tij duke dhënë mësim nga fronti në mediat sociale.

Profesor Shandor, në fakt, u bashkua me radhët e ushtrisë pas pushtimit të Rusisë dhe që atëherë ka mbajtur mësime online për studentët e tij dy herë në javë për tema të tilla si turizmi dhe sociologjia. Ai e bën këtë duke përdorur telefonin e tij. Shandor jep mësim në Universitetin Kombëtar Uzhhorod, në kufi me Sllovakinë dhe Hungarinë, por pas fillimit të luftës ai u zhvendos në zonën e Izyum, më në lindje, për të mbrojtur vendin, gruan dhe vajzën e tij. “Dua të ndaloj rusët para se të shkojnë në shtëpinë time”, i tha ai transmetuesit britanik.

Bashkëluftëtarët e batalionit të 68-të të brigadës 101 të mbrojtjes territoriale të Transkarpatisë e quajnë “Zoti Profesor”. Përkushtimi i Prof Shandorit për punën e tij gjithashtu ndihmoi në mbajtjen e lartë të numrit të pjesëmarrësve në klasë. “Edhe studentët që do të kishin lënë më parë mësimet shfaqen në çdo takim,” tha Iryna, 20, për BBC. “Ai na ka thënë gjithmonë se duhet të jemi të zgjuar, se po luftojmë për një komb inteligjent”, shtoi ajo.

Por mësimi në llogore nuk është i lehtë dhe studentëve u është dashur të mësohen të dëgjojnë bombardimet në sfond në çdo takim. “Gjatë një mësimi, zhurma e bombave ishte shumë e madhe dhe kështu nxënësit dëgjuan gjithçka. Më pas u fsheha dhe vazhdova mësimin”, përfundoi Shandor.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.fanpage.it

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top