Këshilla & Arsye

January 10, 2018 | 9:15

Nga Adelina Pjetra: 10 këshilla për të pasur humor të mirë!

Adelina Pjetra , Psikologe Klinike dhe Psikoterapiste EMDR

Adelina Pjetra , Psikologe Klinike dhe Psikoterapiste EMDR

1. Mos u shqetësoni për çdo aktivitet njerëzor: shqetësimi është më pak produktiv.

2. Mos u mposht nga frika: pjesa më e madhe e gjërave që ju frikësoheni nuk realizohen.

3. Mos akumulo mllef: është një nga ngarkesat më të rënda të jetës.

4. Përballoi problemet me rradhë sepse sido qoftë është e vetmja menyrë ti përballosh një e nga një.

5. Mos i merr me vete në shtrat problemet, janë shoqëri e keqe për gjumin.

6. Mos merr mbi vete problemet e të tjerëve: ata mund t’i përballojnë vetë më mirë se ty.

7. Mos përjeto të djeshmen, ka ikur përgjithmonë, përqëndrohu në atë që realisht po ndodh në jetën tënde dhe ji i lumtur tani.

8. Ji një dëgjues i mirë, kur dëgjon përfiton ide të ndryshme nga ato që ke.

9. Mos u mposht nga stresi, pesimizmi influencon negativisht veprimet pozitive.

10. Numëro bekimet (të mirat) e tua pa harruar ato të voglat; shumë bekime të vogla bëjnë një bekim të madh.

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com