Këshilla & Arsye

May 12, 2020 | 9:34

Nga Lira Gjika / Sjellja është “lëkura e mëndjes”

Sjellja është “lëkura e mëndjes”. Lëkura i jep pamjen njeriut dhe sjellja, i jep vlerën atij. Sjellja i jep kohë mëndjes të veprojë, vlerësojë dhe të zgjedhë. Pa sjelljen, njeriu mbetet konfuz dhe rrëmujë brenda vetes.

Ilira Gjika, Mjeke Pediatre

Ilira Gjika, Mjeke Pediatre

Prindër duke qenë modeli parësor i fëmijës tuaj i tregoni atij, (fëmijës), se si sillen të rriturit. Ndihmoni fëmijën, të bëjë të tijën mënyrën e Platonit, që i reziston ende kohës:- “njeriu i mirë i mendon të gjitha, por nuk i bën të gjitha. Ai mendon dhe zgjedh se çfarë duhet të bëjë”.

Ndihmojeni fëmijën të vlerësojë dhe jo të ndrydhë ndjesitë. Fëmija beson se i rrituri ka vetinë e të vlerësuarit dhe prandaj përpiqet të bëjë si ai, e imiton atë.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com