Marrëdhënie

December 18, 2020 | 9:07

Një grua që respekton veten i jep fund një marrëdhënieje në këto 5 situata!

Për këtë grua, kur një marrëdhënie fillon të kalojë një nga këto situata, është më mirë t’i japësh fund dhe të rrish vetëm. Nuk ka frikë nga vetmia!

  1. Mungesa e bashkëpunimit

Gratë që e respektojnë veten e dinë që bashkëpunimi është një nga shtyllat e një marrëdhënie romantike dhe ato gjithmonë bëjnë çmos për të ndihmuar partnerët e tyre të arrijnë qëllimet e tyre dhe të arrijnë lumturinë dhe suksesin. Kur kuptojnë se të gjithë punën e kryejnë vetë, përpiqen të flasin, por nëse asgjë nuk ndryshon, ato nuk do të vonojnë shumë dhe do t’i japin fund marrëdhënies, sepse ato e dinë se asgjë e mirë nuk do të vijë nga një marrëdhënie ku ato janë të vetmet që luftojnë.

  1. Dëshira për kontroll

Një marrëdhënie romantike është një bashkim në të cilin ne japim veten spontanisht, lejojmë që të na pëlqejnë dhe vlerësojnë, dhe kjo nuk ka asnjë lidhje me kontrollimin e jetës së tjetrit. Këto gra e vlerësojnë shumë lirinë dhe pavarësinë e tyre dhe e dinë se, edhe me dikë, ato kanë nevojë të qëndrojnë vetëm, duke kërkuar atë që dëshirojnë vërtet. Nëse një partner përpiqet t’i kontrollojë ato, atëherë menjëherë ato e largojnë atë nga jeta e tyre, sepse ato e dinë që kontrolli dobëson ndjenjat dhe dëmton jetën e tyre. Ato duan unitet, jo posedim!

  1. Shfaqje e vogël ose aspak e dashurisë

Secili person ka mënyrën e tij të të vepruarit dhe treguarit të ndjenjave në një marrëdhënie dhe kjo mund të ndikohet nga përvojat e tyre, por të gjithë duhet të ndiejmë që personi pranë nesh kujdeset për ne, është i lumtur me ne dhe dëshiron të vazhdojë të ecë dorë për dore. Ndjenjat që nuk shprehen bëhen më të ftohta dhe gratë që respektojnë veten nuk do ta pranojnë kurrë atë. Ato duan intensitet, guxim dhe të vërtetë preferojnë të jenë vetëm sesa me dikë që nuk e siguron atë.

  1. Mungesa e komunikimit

Asnjë lloj marrëdhënie nuk mund të ndërtohet pa komunikim. Përmes dialogut ne tregojmë ndjenjat tona, bëjmë plane dhe zgjidhim dallimet tona. Gjithashtu përmes tij ne mbajmë afër partnerët tanë, ndajmë interesa dhe momente të veçanta, të cilat do të mbeten përgjithmonë në kujtesën tonë. Nëse nuk flasim me partnerët tanë, nuk kemi një marrëdhënie të qëndrueshme që na bën të lumtur. Këto gra e dinë këtë, kështu që preferojnë t’i japin fund një marrëdhënie ku mungon komunikimi.

  1. Manipulimi emocional

Gratë e respektuara e kuptojnë që asnjë marrëdhënie e shëndetshme nuk bazohet në manipulim emocional, ku dëshirat e tyre nuk kanë kurrë rëndësi dhe trajtohen me shantazhe dhe agresion pasiv, pasi vetëm në mënyrë personi tjetër mund të marrë gjithmonë atë që dëshiron. Ato e dinë vlerën e tyre dhe kurrë nuk do t’ia japin zemrën dikujt që nuk i respekton vërtet. Prandaj, në shenjën më të vogël të kësaj lloj sjelljeje, ato i japin fund asaj.

 

 

 

Burimi / https://italiafeed.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top