Marrëdhënie

April 29, 2020 | 8:10

Pabesia është një zgjedhje, nëse e do një person nuk e lëndon atë

Pabesia është helmi i një marrëdhënieje. Është e rëndësishme të sqarohet ky koncept, i cili nuk ka asnjë lidhje me idenë e një lidhjeje të përjetshme. Një çift mund të dështojë në përpjekjet për të qenë së bashku, por pabesia është tjetër gjë. Miliona shkrime janë shkruar për këtë temë, por e vërteta është shumë më e thjeshtë. Pabesia është një zgjedhje dhe e vërteta është se nëse e doni një person nuk e lëndoni atë.

Të jesh jobesimtar do të thotë të mashtrosh, madje edhe nëse nuk ke ndjenjat e fillimit, nuk është tradhtia ajo që të zgjidh problemet. Të duash nuk do të thotë të dëshirosh, por do të thotë të jetosh një marrëdhënie me ndershmëri, besnikëri dhe respekt. Pra, nëse baza e marrëdhënies së një çifti dështon ose ata nuk ndjehen më si në të kaluarën, nuk është mashtrimi ai që e mban gjallë një marrëdhënie. Helmi që futet përmes pabesisë korrupton atë lidhje besimi që mendohej se ishte ndërtuar. 

Arsyeja pse pabesia është një zgjedhje

Askush nuk e detyron një person të jetojë pranë tjetrit nëse situatat dhe ndjenjat ndryshojnë. Një marrëdhënie e sinqertë nuk përfshin tradhtinë dhe pabesinë. Pse tradhton dhe nuk tregon qartë fundin e një lidhjeje? Pse kemi përvojë marrëdhënieje false dhe fasade?

Francesco Alberoni në esenë e tij të famshme “Innamoramento e amore” tha se është një gabim i madh të mendosh që të bësh dashuri është njësoj si ndjenja e dashurisë. Ai sqaroi, me ironi, se kishte një diferencë prej disa centimetrash midis dy termave. Nga jashtë dy gjendjet shpirtërore janë vërtet të ndryshme dhe nëse ndjeni dashuri, nuk do ta tradhtoni.

Dashuria e vërtetë, ajo që ndihet edhe për një fëmijë për shembull, nënkupton nder, sakrificë, durim. Është një ndjenjë që presupozon ndarjen dhe jo vetëm kënaqësinë. Kjo është arsyeja pse ju nuk mund të jeni besnikë ndaj atyre që doni. Dikush mund të thotë se një person mund të tradhtojë një dashnor, jo një dashuri.

 

 

Burimi / https://www.giornodopogiorno.org

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com