Në fokus

August 9, 2018 | 8:40

Për çdo grua që fsheh ankthin e saj pas një buzëqeshjeje

Vetëm fakti që ju jeni në gjendje të sillni një buzëqeshje në fytyrë kur trupi juaj ndihet i tensionuar dhe i shqetësuar është një shenjë e forcës. Ju nuk mund ta dini atë dhe ju mund të refuzoni të besoni se jeni të guximshme, por më besoni, ju jeni.

Ju po përballeni me ankthin tuaj në mënyrën më të mirë të mundshme, prandaj lutemi të jeni e sjellshme me shpirtin tuaj. Ju keni një shpirt trim, të ëmbël dhe të bukur që duket se vuan nga frika, frika dhe mendimet e paarsyeshme, prandaj ju lutemi mendoni se jeni shumë më tepër se sa në ankth. Po, shumicën e kohës, ju duhet të vini ballë për ballë të gjitha frikët që mendja juaj ndërton. Vini një buzëqeshje dhe në të njëjtën kohë përpiquni të flisni me veten për errësirën në mendjen tuaj duke bërë më të mirën tuaj për të qenë racionale, pasi kjo  është arma juaj më e mirë kundër mendimeve irracionale.

Ndonjëherë fitoni, nganjëherë ankthi mund të t’iu konsumojë, por e dini që është e përkohshme dhe nuk hiqni dorë kurrë për një mendje të qetë. Ju e njihni zemrën tuaj, ju jeni elastike, kështu që vendosni një buzëqeshje në fytyrë dhe luftoni ankthin tuaj me gjithçka që keni, sepse e dini në zemrën tuaj se bukuria juaj e brendshme kapërcen kaosin në mendjen tuaj.

Fshehja e ankthit nuk është vetëm për t’i treguar botës më të mirë e vetes, por edhe për t’u përballur dhe për të gjetur mënyrën më të mirë për të lundruar në botën në të cilën nuk është e lehtë për të jetuar. Ju keni të drejtë të ndiheni rehat në lëkurën tuaj, pavarësisht se ku jeni, duke marrë parasysh dyshimet dhe perceptimet e rreme të ankthit që po ushqeni.

Ju keni fuqinë për të ndalur ankthin tuaj nga përcaktimi se kush jeni, prandaj zemra juaj mund t’ju udhëzojë në drejtimin e duhur. Sepse vetëm zemra jote dëshiron të shprehë bukurinë tëmde të vërtetë.

“Shumica e asaj që ne e quajmë ‘personalitet’ përcaktohet nga mënyra se si ne kemi zgjedhur për të mbrojtur veten nga ankthi dhe trishtimi”. ~ Alain de Botton

 

Përgatiti: Brikela Daci | Burimi / https://emozionifeed.it

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com