Dëshmi

April 20, 2022 | 10:01

Posta / “Unë fitoj më shumë se partneri im, por po lodhem duke paguar për të”

Unë jam një grua e divorcuar në të 50-at dhe për katër vitet e fundit kam qenë në një lidhje në distancë me një burrë. Lidhja jonë ka shkuar mirë deri më tani, por mesa duket financat tona sikur po luhaten me njëra-tjetrën…

3f3b29d7-20c5-46ff-ad6f-e4020731e3a9

Pyetje: Ai drejton biznesin e tij dhe më viziton për periudha të gjata; pjesën më të madhe të vitit 2020 e kaluam së bashku në shtëpinë time. Ai është i dobishëm me punët e shtëpisë dhe më mbështeti shumë gjatë një periudhe intensive të punës nga shtëpia. Pasuria materiale nuk është prioritet për mua. Duke pasur të ardhura të mira vetë, nuk kam nevojë të marr parasysh të ardhurat e partnerit tim. Unë fitoj dukshëm më shumë se ai dhe e kam pasur gjithmonë të qartë se prioritetet e mia kryesore janë ndërtimi i pensionit dhe mbajtja e fëmijëve të mi, të cilët tani janë në universitet. Unë paguaj pjesën më të madhe të shpenzimeve për të vizituar njëri-tjetrin dhe për udhëtime të tjera. E kam ndihmuar edhe kur ai ka pasur probleme me fluksin e parave. Kohët e fundit e kam parë veten më ngurruese për ta bërë këtë gjë dhe acarohem kur ai kërkon ndihmë. Jam në pikën ku mendoj se kjo marrëdhënie mund të mos jetë e qëndrueshme në një afat më të gjatë. Do të ishte mirë nëse ai herë pas here do të ngrihej për të përballuar kostot për aktivitetet e përbashkëta, ose për të ripunuar biznesin e tij që të shmangë krizat e rrjedhës së parave.  

Përgjigje: Në një farë mënyre nuk ka rëndësi pse po ndodh, por diçka në marrëdhënien tuaj po ju bën të pakënaqur. Është me të vërtetë e rëndësishme t’i vini re këto ndjenja në vend që t’i arsyetoni ato. A është partneri juaj i vetëdijshëm se si ndiheni? Ju flisni shumë për paratë, por thoni se pasuria materiale nuk ka rëndësi për ju. Pyes veten nëse ai qëndron për diçka përtej sigurisë, sigurisë apo lirisë? Nëse mund të kuptoni se çfarë është kjo, mund t’ju ndihmojë të kuptoni nëse kjo është e rregullueshme apo jo. Partneri juaj mund të ndiejë se ai kujdeset për ju në mënyra të ndryshme. Unë mendoj se ju duhet të keni një bisedë të sinqertë me bashkëshortin tuaj. Të paguash vazhdimisht për dikë tjetër është rraskapitëse dhe mund të përfundojë duke të bërë të ndihesh i përdorur. Jini të guximshëm, jepini atij mundësinë të dijë se si ndiheni dhe jepini atij mundësinë për ta rregulluar atë.

 

 

Përgatiti K.I / Burimi www.theguardian.com

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top