Posta

May 7, 2018 | 12:34

Pyet psikologun: “Kam zhgënjyer të dashurën time dhe ajo nuk dëshiron të kthehet më me mua”

Përshëndetje, unë dhe ish-i im jemi në të njëjtën moshë gati 28 vjeç, jemi takuar rreth 3 vjet më parë dhe prej aty ka lindur një histori dashurie e vërtetë dhe e thellë. Për fat të keq, më shumë se një muaj më parë ajo vendosi t’i jepte fund historisë tonë, për arsye pak të devijuara.

Unë nuk kam patentë, ky ishte një problem i madh, kam bërë premtime që do shkoja të bëja kursin dhe gjithmonë e kam lënë pas dore, kjo gjë e bëri që të marrë vendimin për të më lënë duke u justifikuar vazhdimisht me punën.

Puna ime është një dyqan me veshje sportive uji, dhe fatkeqësisht në dimër punoj shumë pak, gjë e cila nuk të jep sigurinë e duhur. Përveç kësaj gjatë dimrit unë gjithmonë jam i zemëruar dhe këtë gjë ja transmetoja edhe asaj, shumë herë ajo u zemërua.

Pas 2 javësh që më ishte bllokuar Whatsapp, ndjeva se dëshiroja të flisja me të. U përpoqa në çdo mënyrë për ta bindur, më në fund mora patentën, një ditë i dërgova në punë një trëndafil me një letër, e cila shpjegoi historinë tonë dhe ndjenjat e mia, por asgjë, përgjigjja e saj ishte se ajo nuk dëshiron asgjë, kështu që ajo po përpiqet të ikë dhe të më harrojë. Ajo është një vajzë shumë e turpshme dhe e mbyllur, le të themi se ajo është paksa e hapur me mua, jam i sigurt se nuk ka asnjë djalë tjetër në mes, por di që ndoshta familja e saj duke parë situatën time ekonomike mund ta prekë atë në krahasim me ndjenjat e saj të vërteta, ajo vetëm tha se ndjenjat kanë ndryshuar, por ajo kurrë nuk tha që unë nuk të dua. Pas asaj letre, pranova vendimin e saj, edhe pse do të doja që ajo të mi thoshte ato fjalë në sy, sepse gjithçka ndodhi nëpërmjet një mesazhi.

Ndoshta do të thoni se ajo është shumë e lënduar dhe e zhgënjyer, tani ajo është mirë vetëm, siç thotë ajo. Por unë e di se jam në mendjen e saj ashtu sikurse ajo është në çdo moment në timen, nuk mund të fshij 3 vjet në një muaj, ajo ishte e dashura ime e parë dhe unë i dashuri i saj i parë, ndoshta unë besoj në përrallat, por unë do të bëja gjithçka për ta kthyer atë tek unë, sepse ende e dua atë me vdekje, po kërkoj ndihmën tuaj, faleminderit. Gjithë të mirat!

Përgjigja e psikologut: Besimi është një komponent shumë i rëndësishëm në çift dhe nëse tradhtohet, mund të shkaktojë disa mekanizma për të shkaktuar një thyerje. Shumë shpesh bëjmë premtime që nuk mund të mbahen, për një mijë arsye. Por premtimet e paplotësuara i zhgënjejnë pritjet e të tjerëve që e presin me shpresë një ndryshim… por kjo shpresë shpesh mbaron me marrëdhënien.

Fundi i një historie jo vetëm që lidhet me marrëveshjet jo të mirëmbajtura, por me një sërë faktorësh që racionalisht e nxisin një person të ndërpresë një lidhje që nuk është më e kënaqshme, edhe nëse dashuria dhe ndjenja po luftojnë për të braktisur zemrën. Patenta ka një kuptim simbolik jo indiferent pasi që përfaqëson aktin e ‘marrjes së timonit të jetës së dikujt dhe drejtimin’ drejt një qëllimi specifik, do të thotë marrja e përgjegjësisë për veten.

Prandaj duhet ta merrje për të reflektuar në kohë dhe për të shtyrë vazhdimisht këtë moment.

Burimi / blog.pianetadonna.it

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com