Mirëqenie

November 17, 2020 | 11:12

Shtypni këto pika akupresure, për të humbur peshë

Akupresura është një teknikë e mjekësisë tradicionale kineze, e bazuar në konceptin e energjisë së jetës që udhëton në trupat tanë Kjo teknikë funksionon në disa pika specifike që shoqërohen me disa pika kryesore të trupit. Duke shtypur siç duhet këto pika ju mund të trajtoni shumicën e problemeve tuaja shëndetësore.

Ne ju paraqesim pikat që trajtohen më së shpeshti kur bëhet fjalë për humbjen e peshës. Stimulimi i këtyre pikave do t’ju ndihmojë të kontrolloni oreksin dhe urinë, që në shumicën e rasteve shkaktohet nga stresi, ndërsa në të njëjtën kohë e bën sistemin e tretjes më të fortë. Filloni me një masazh të lehtë të pikave të akupresurës, më pas shtypini ato. Ne rekomandojmë që të përfundoni me një masazh tjetër të lehtë në të njëjtin vend.

Pika e veshit

Kjo është një nga pikat kryesore për të kontrolluar oreksin. Për ta gjetur, vendosni gishtin e madh përpara veshit, në pjesën ku është kërci trekëndësh. Hapni dhe mbyllni nofullat dhe gjeni pikën ku ndihet lëvizja maksimale. Shtypni pikën rreth 1 deri në 3 minuta, dy herë në ditë. Sipas akupresurës, veshët, duart dhe këmbët janë pjesët e trupit që janë më shumë energji reflektimi sesa pjesët e tjera të trupit, kështu që stimulimi i këtyre pikave përfaqëson mënyrën më efektive për të arritur qëllimin tuaj të humbjes së peshës.

Mbi buzën e sipërme

Kjo pikë është midis buzës së sipërme dhe hundës, në qendër. Shtypja duhet bërë për 1-5 minuta, dy herë në ditë ose kur ndjeni uri ose ankth.

Pika në gju

Shtypja e kësaj pike jo vetëm që përmirëson tretjen, por gjithashtu ndihmon në heqjen e dhimbjeve dhe ngërçeve menstruale. Ndodhet 5 centimetra poshtë gjurit dhe mezi zhvendoset në pjesën e jashtme të këmbës. Shtypni pikën me gisht afërsisht 2 minuta çdo ditë për të lejuar që stomaku të funksionojë më mirë. Kur e shtypni, është e mundur që të ndjeni siklet dhe dhimbje.

Pika e bërrylit

Për të gjetur këtë pikë akupresure, masazhoni me gjerësinë e gishtit të madh në pjesën e brendshme të dorës. Shtypeni me gishtin tuaj për rreth 1 minutë çdo ditë. Stimulimi i kësaj pike do të ndihmojë trupin të eleminojë ujin dhe nxehtësinë e tepërt, duke zvogëluar rrezikun e akumulimit të ujit.

Pika e kyçit të këmbës

Kjo pikë është e vendosur në anën e brendshme të këmbës. Shtypni pikën me gishtin tuaj për 1 minutë çdo ditë dhe shtyjeni presionin ngadalë. Nuk rekomandohet përdorimi i kësaj pike nëse jeni shtatzënë.

Aplikojini këto teknika çdo ditë dhe shumë shpejt do të ndjeni ndryshimin në trupin tuaj. Qëndroni të shëndetshëm dhe kontrolloni oreksin tuaj në mënyrë efektive dhe të lehtë, përmes ndihmës së akupresurës.

 

 

Burimi / https://heathyroutine.org/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top