Marrëdhënie

December 20, 2017 | 10:33

Si mund ta përmirësojnë prindërit kreativitetin e fëmijës së tyre?

Njëherë, Ajnshtajni u pyet nga një nënë se çfarë mund të bënte që fëmija i saj të bëhej i mençur. “I lexoni përralla”, tha ai.

Nëna e pakënaqur me përgjigjen e shkencëtarit të famshëm, pyeti përsëri se çfarë mund të bënte më shumë?! Ai përsëri u përgjigj: ” Lexo më shumë nga përrallat”

1

Është e njohur se ai, si një personalitet i çuditshëm, shpalli vlerën e marrëzisë dhe veçanërisht fantazisë, dy komponentët kryesorë që të çojnë në njohuri. Në të vërtetë, në një leksion ai tha se “imagjinata është më e rëndësishme se sa njohuritë.”

Si mund të ndihmoni fëmijën tuaj të jetë kreativ:

  • Mund të lexoni dhe intepretoni përrallën e tij të preferuar.
  • Mund ta luani si në teatër, ose të pikturoni.
  • Nën petkun e rrobave krijoni karaktere të reja duke u dhënë emra të rinj. Është e sigurt se në këtë mënyrë do të shkëlqejë liria që i keni dhënë imagjinatës së fëmijës.
  • Është gjithashtu interesante që gjatë leximit të përrallës fëmija t’i mabjë sytë mbyllur për t’u dhënë formë të imazheve të tij.
To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com