Marrëdhënie

May 7, 2020 | 8:06

Si të menaxhohet fundi i një dashurie gjatë karantinës

Kushdo që ka jetuar të paktën një histori të largët që përfundoi keq e di mirë që: Distanca është një problem. Kjo vlen si gjatë menaxhimit të marrëdhënies ashtu edhe kur dashuria përfundon. Një epilog që muajt e fundit u duhej të përballeshin disa çifte, viktimat e periudhës së karantinës dhe pamundësia e takimit personalisht për të folur ballë për ballë.

Nëse vendosni së bashku t’i jepni fund një historie ose është vetëm një nga ju e bën atë (megjithëse situata e dytë është sigurisht më e vështirë) është gjithmonë e dhimbshme. Në fund të fundit, ka një zi për shkak të mungesës së papritur të partnerit. Një mungesë që do të duhet të metabolizohet.

Po sikur fundi i gjithçkaje të vijë përmes mesazhit ose nga një telefonatë? Fatkeqësisht, ashtu si me marrëdhëniet në distancë të largët, e vetmja gjë që mund të bëhet është të pranoni atë që ndodhi duke u përpjekur të mos mërziteni. Dhe për ta bërë këtë, ka disa strategji që mund të vendosen dhe kohë që duhet të respektohen.

Si të menaxhohet dhe kapërcehet fundi i një historie dashurie gjatë karantinës

Kur një dashuri mbaron, ekziston një ndjenjë humbjeje në përpjesëtim me masën e ndjenjës së ndjerë dhe kohën e kaluar së bashku. Vendimi për t’i dhënë fund një historie në distancë, çon në një seri të tërë ndryshimesh, për të cilat është e nevojshme të përshtateni. Koha e kaluar së bashku, planet për të ardhmen, zakone të vogla në jetën e përditshme… Gjithçka krijon një mungesë dhe gjithçka sjell një ndjenjë dhimbjeje.

Pra, këtu janë hapat që duhet të ndiqni për të menaxhuar më mirë fundin e një marrëdhënieje, gjatë karantinës.

  • Jepini vetes kohë për dhimbje.
  • Mos mendoni shumë.
  • Kuptoni se ai nuk ishte personi i duhur.
  • Mos e telefononi ose dërgoni mesazhe.
  • Flisni me një mik për të nxjerrë mërzitjen.
  • Ndiqni një rutinë.
  • Kujdesuni për veten tuaj.
  • Luani sporte.
  • Flini si duhet.
  • Përkushtojini vetes diçka.

 

 

Burimi / https://www.chedonna.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top