Në fokus

November 6, 2018 | 15:11

Sporti i ndihmon fëmijët për të pasur kocka të forta

Për të pasur kocka më të forta, fëmijët duhet të kryejnë aktivitet të shpeshtë fizik, të paktën 25 minuta në ditë.

Në këtë përfundim kanë arritur ekspertët e “Universida de Tecnica” në Lisbonë, të cilët kanë mbajtur nën kontroll, me mjete të sofistikuara, 300 fëmijë të moshës 9 vjeç ndërkohë që ata vraponin ose ecnin me hap të shpejtë apo duke kërcyer. Pas 10 minutash ushtrim, përqendrimi i mineraleve në kocka rritet, për shkak të mekanizmave biokimikë.

Sidoqoftë, rezultatet më të mira përfitohen pas gjysmë ore aktivitet, edhe për sa i përket rezistencës ndaj goditjeve, rrëzimeve dhe aftësisë për të reaguar ndaj ngritjes së një peshe.

 

Botuar në Revistën “Psikologjia”, Nr. 132

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com