Studim

August 10, 2018 | 8:55

Studim / Meshkujt e cilësojnë të pavend ngacmimin e femrave në rrugë

Një anketim vjetor i cili ekzaminon ndryshimet në sjelljet sociale, në Britani, ka zbuluar se më shumë se gjysma e meshkujve mendojnë se ngacmimi i femrave në rrugë është i papranueshëm.

Anketimi shton nga një pyetje të re çdo vit dhe për herë të parë, raporti i këtij viti ka përfshirë ekzaminimin e çështjeve që kanë të bëjnë me ngacmimin seksual në rrugë, duke i pyetur pjesëmarrësit se çfarë mendojnë për rastet ku meshkujt me zë të lartë e komentojnë pamjen e femrës ë publik.

‘NatCen’ është kompania e cila kryen anketimin, ndërkaq këtë vit, pas anketimit të rreth 4,000 britanikëve, ka zbuluar se 57% prej tyre thonë se është “gjithmonë” ose “zakonisht” e gabuar që meshkujt të bëjnë komente të pahijshme.

Njëkohësisht, 45% e pjesëmarrësve kanë menduar se është e gabuar që edhe gratë të bëjnë komente të ngjashme për meshkujt.

 

Burimi / telegrafi.com

 

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com