Dëshmi

November 4, 2020 | 8:44

Të gjithë jemi përsëri këtu, më pak luftëtarë

E vërteta është se kemi harruar foto si kjo, kemi harruar të gjitha postimet, “Gjithçka do të jetë mirë”, çdo arkivol të mëparshëm, çdo lot që është shpenzuar, çdo mik apo të afërm të humbur.

1

Menduam se këto skena nuk do të kthehen më, as në këtë moment, as me këtë dhunë. Por përkundrazi, ne të gjithë jemi përsëri këtu, pak më të varfër, pak më të nënshtruar dhe më pak luftëtarë.

Tani mund të kalojmë ca kohë duke u ankuar ose duke u përpjekur, secili në mënyrën e vet të vogël, për të bërë pjesën e tij, për t’u ngritur nga humnera në të cilën jemi zhytur.

Asnjë plan B. Jo tani. Jo më.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top