Në fokus

July 5, 2018 | 12:35

Të gjithë mund të kenë fëmijë, por një prind i vërtetë duhet të jetë special

Gjithkush mund të bëhet me fëmijë, qoftë këta biologjikë ose të adoptuar. Është e lehtë të bëhesh prind, por është e vështirë të jesh: përgjegjësia dhe prania janë thelbësore për jetën e fëmijës. Nuk është mbiemri apo shpenzimet që një fëmijë kërkon ajo që bën një person prind. 

p

Një prind i vërtetë nuk e ndan fëmijën e tij, madje as përballë vështirësive të ndryshme që paraqet jeta. Një prind ka për detyrë që gjithmonë të jetë i pranishëm dhe të marrë të gjitha përgjegjësitë, përveç atyre ekonomike.

Një prind që e do fëmijën e tij e ndihmon në realizimin e ëndrrave të tij dhe kurrë nuk tenton t’i shkatërrojë. Një prind i vërtetë është edukatori i parë i fëmijës së tij: ai ka durim ta edukojë atë për sjellje dhe respekt të mirë. 

Një PRIND mëson fëmijën e tij për mënyrën e duhur për t’u lidhur me njerëzit. Një prind i vërtetë e do fëmijën e tij pa kushte dhe e tregon atë vazhdimisht me gjeste të vogla ditore.

 

Burimi / tuttorete.info

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com