Studim

July 20, 2020 | 12:44

Të martoheni më shumë se dy herë, ju shkurton jetën

Sipas një grupi studiuesish në SHBA, ata që martohen tri apo më shumë herë kanë 34% më shumë mundësi që të vdesin pas moshës 50 vjeç, krahasuar me ata që martohen vetëm një herë.

Ky është përfundimi i një studimi të bërë me 9000 meshkuj dhe femra të moshës nga 60-70 vjeç, të martuar të paktën një herë në jetë. Shkaku

duhet kërkuar te stresi i divorceve të vazhdueshme apo zisë: ose te një sjellje shpërqendruese kundrejt kushteve të shëndetit nga ana e atyre personave që kalojnë nga një bashkëshort tek tjetri.

 

 

Përgatiti: Manjola EREQI | Botuar në Revistën “Psikologjia”, Nr. 149

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top