Teste

October 17, 2018 | 10:16

TEST / Cila është ndjenja që mbizotëron në shpirtin tuaj?

Të gjithë ne besojmë se ajo që shohim është objektivisht e vërtetë. A ka një perceptim unik të gjërave? Ajo që ne shohim është një përzierje mes realitetit objektiv të zbuluar para syve tanë dhe asaj që sintetizon psikologjinë e saj. Mendja e kushtëzon perceptimin e realitetit të jashtëm, ky është një objektiv i pamohueshëm dhe kjo është arsyeja pse një imazh i njëjtë mund të ngjallë instinktivisht perceptime të ndryshme në secilin individ.

Në veçanti, ndjenja që mbizotëron në shpirtin tuaj do të përfaqësojë gjurmimin e perceptimit tuaj, qoftë pozitiv apo negativ.

Ilustrimi që VitadaMamma propozon të shikoni është figura e mësipërme dhe pyetja që shtrohet është: “Cila është kafsha që shihni të parën”, në varësi të përgjigjes arrin të sintetizohet dhe shpjegohet pikërisht mekanizmi me të cilin mendja njerëzore kushtëzon perceptimin e realitetit të jashtëm.

Kali

Nëse kafsha e parë që keni parë është kali, ndjenja që mbizotëron në shpirtin tuaj është liria e kuptuar si një shtet, një aspiratë dhe një mënyrë për të qenë.

Kali është i egër, i lirë, krenar, i shpejtë dhe i fuqishëm. Kush e sheh atë në këtë imazh të ndërlikuar është padyshim i frymëzuar nga autonomia dhe udhëhiqet për të fituar sukseset e tij duke punuar me vetëbesim dhe këmbëngulje.

Kushdo që ka identifikuar kalin, sigurisht që është në kontakt me vetveten, ka një marrëdhënie të qetë dhe të balancuar me anën e tij të brendshme dhe duke njohur limitet e tij ai është vazhdimisht në gjendje të përfshihet për t’i kapërcyer ato.

Gjeli

Nëse kafsha e parë që patë është gjeli, ndjenja që mbizotëron në shpirtin tuaj është këmbëngulja

Gjeli ka një trup të vogël, por një shpirt të fortë, ata bëjnë një punë metodike duke kënduar çdo ditë të re këngën e tyre dhe janë në gjendje të luftojnë me forcë dhe krenari mes tyre dhe për atë që dëshirojnë.

Kushdo që ka identifikuar gjelin para çdo kafshe tjetër ka një personalitet këmbëngulës, është inteligjent dhe në gjendje të ndërtojë sukseset e tij ditë pas dite.

Gaforrja

Nëse kafsha e parë që patë ishte gaforre, ndjenja që mbizotëron në shpirtin tënd është besnikëria.

E fortë në pjesën e jashtme, me kthetra të mprehtë dhe gati për të mbyllur në një pickim për të mbrojtur veten, gaforret janë shumë pak të njohura për besnikërinë që është karakteristikë e saj.

Kushdo që ka identifikuar gaforren të parën ka një ndjenjë të madhe të lidhjes me të dashurit dhe është gjithnjë besnike.

Mantisi

Nëse kafsha e parë që patë është mantisi, ndjenja që mbizotëron në shpirtin tënd është durimi.

Mantisa është si ajo që ulet në bregun e lumit duke pritur që rryma të mbajë trupin e armikut. Një mantis arrin të qëndrojë pa lëvizur për orë të tëra duke pritur gjahun e saj dhe më pas ta sulmojë atë, ta kapë dhe ta përfundojë shpejt, pa paralajmërim.

Ata që e kanë identifikuar mantisin të aprën kanë një aftësi të jashtëzakonshme për të kontrolluar instinktet e tyre dhe për të menaxhuar ndjenjat.

Ujku

Nëse kafsha e parë që patë, është ujku, ndjenja që mbizotëron në shpirtin tënd është siguria.

Ujku është një kafshë që jeton në tufë, por secili anëtar i grupit është i sigurt për veten, i fortë dhe i patrembur, në fakt çdo kafshë vepron duke lëvizur nga një instinkt individual. Ujku është një luftëtar i vetmuar i cili nuk i shpëton përgjegjësisë së grupit. Në këtë kuptim, ata që kanë personalitetin e sigurt të ujkut nuk i shmangen mbrojtjes së atyre që duan dhe që i përkasin grupit të tij, duke mbrojtur gjithashtu idealet në të cilat ai beson dhe në përgjithësi individët që i përfshijnë ato.

Prandaj, kush e identifikoi ujkun të parin është një shpirt unik, i aftë të lëvizë vetëm edhe në turmë, madje i rrethuar nga shumë njerëz të ndryshëm.

Qeni

Nëse kafsha e parë që keni parë është qeni, ndjenja që mbizotëron në shpirtin tuaj është besnikëria Qeni është besnik, i guximshëm, mbrojtës dhe thellësisht i painteresuar. Individi i frymëzuar nga ndjenjat e figurës së qenit pëlqen modestinë dhe është i animuar nga një besnikëri instinktive dhe e vërtetë.

Kushdo që ka parë qenin të parin është një person mbrojtës dhe i lumtur në të njëjtën kohë. Normalisht këto subjekte janë të qetë, por bëhen agresiv dhe të ashpër kur rrezikohet siguria e njerëzve që ata duan.

Shqiponjë

Nëse gjëja e parë që keni parë është shqiponja, ndjenja që mbizotëron në shpirtin tuaj është kokëfortësia.

Shqiponja fluturon lirshëm, gjen prene, zhytet në një pikiatë, e kap dhe e merr fitoren në shtëpi. Njeriu i shqiponjës është absolutisht i fokusuar në qëllimet e tij.

Ata që kanë parë shqiponjën të parën janë të aftë për aspirata të mëdha dhe për të fituar, për shkak të këmbënguljes dhe punës.

Flutur

Nëse gjëja e parë që shihni është flutura, ndjenja që mbizotëron në shpirtin tënd është shkathtësia.

Flutura është emblema e jetës që del nga ndryshimi, kjo e bën atë një simbol të fuqisë së natyrës.

Individi flutur mban në shpirtin e tij të gjithë forcën e natyrës dhe e shpreh atë në mënyrë reciproke duke u përshtatur me rrethanat e ekzistencës. Kushdo që ka parë fluturën të parën është një person i adaptueshëm dhe fleksibël i aftë ringrihet përsëri pas një momenti të vështirë.

Pëllumb

Nëse gjëja e parë që keni parë është pëllumbi, ndjenja që mbizotëron në shpirtin tuaj është paqja.

Pëllumbi është simbol i paqes dhe pastërtisë dhe ngjall një ndjesi qetësie që të ndihmon për të marrë vendime të drejta.

 

Burimi / http://www.vitadamamma.com

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com