Teste

July 19, 2017 | 9:43

Test inteligjence

Mendoni se jeni të mirë në matematikë? Ju mund të bëni testin e mëposhtëm dhe të mendoheni përsëri. Një test i çuditshëm i inteligjencës, që përfshin shtimin e një sekuence numrash, është duke përfshirë internetin dhe duke i lënë përdoruesit të shtangur.

untitled

Testi, i krijuar nga Go Tumble dhe i ndarë në Wikr, kërkon që përdoruesit të “mendojnë jashtë kutisë”, duke punuar për dy përgjigje të ndryshme, por të sakta për një seri ekuacionesh. Krijuesit shkruajnë: “Së pari, mendoni jashtë kutisë! Kjo gjëagjëzë e matematikës nuk është aq e thjeshtë. Megjithëse zakonisht ka një përgjigje të saktë për problemet e matematikës, dy zgjidhje të përbashkëta po shkaktojnë debate të nxehta në të gjithë botën”. Prodhuesit thonë se vetëm 1 në 1,000 njerëz mund të kuptojë përgjigjen e dytë të mundshme për këtë test. Ju mundeni?

 

ZGJIDHJA 1

Krijuesit shpjegojnë se shumica e njerëzve do të llojnë duke shtuar 1 + 4 për të arritur përgjigjen. Pastaj ata do të shtojnë 2 + 5 në shumën e mëparshme (5) për të marrë përgjigjen 12. Shumica e përdoruesve do të përdorin të njëjtin proces në ekuacionin tjetër, duke shtuar 3 + 6 për të marrë 9, pastaj shtojnë 9 në shumën e ekuacionit të mësipërm (12), për të arritur 21. Në fazën e fundit, ata do të shtojnë 8 + 11 për të marrë 19, pastaj e shtojnë atë në shumën e ekuacionit të mëparshëm (21) për të marrë 40. Ndërsa krijuesit thonë se 40 është një përgjigje e pranuar gjerësisht dhe korrekte, ka një përgjigje tjetër dhe vetëm disa prej jush do të arrijnë ta gjejnë.

 ZGJIDHJA 2

Krijuesit thonë se natyrisht mendohet 1 + 4 = 5, por njerëzit inteligjentë e marrin përgjigjen duke shtuar 1 tek 4 x 1. Duke përdorur këtë formulë, ata do të shtojnë 2 tek 2 x 5 për të marrë 12. Ata pastaj do të shtojnë 3 tek 6 x 3 për të marrë 21. Dhe për të arritur përgjigjen përfundimtare dhe alternative, ata do të shtojnë 8 tek 11 x 8 për të marrë 96. /tvklan

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com