Teste

October 29, 2020 | 9:17

Testi psikologjik i personit në shi, më i përdoruri në intervistat për punë. Ja për çfarë ju ndihmon…

Falë këtij testi psikologjik do të zbuloni nëse jeni i predispozuar të punoni nën presion, nëse keni një qëndrim pozitiv apo pesimist ndaj të ardhmes profesionale dhe si i qaseni profesionit në përgjithësi. Në fakt është testi më i përdorura në intervistat për punë.

Si funksionon? Ju duhet të vizatoni një person në shi në një copë letër, pastaj kontrolloni kuptimin duke lexuar udhëzimet e mëposhtme. Padyshim që ky version është shumë i thjeshtë në krahasim me testet aktuale psikologjike, por gjithsesi mund të ofrojë disa informacione të dobishme.

Këtu janë elementët që duhet të analizoni pasi të bëni vizatimin.

Orientimi i vizatimit

A është personi i tërhequr në anën e djathtë të letrës? Do të thotë që ju doni të rriteni profesionalisht dhe të keni besim në të ardhmen. A është në anën e majtë të letrës? Do të thotë që ju keni një qëndrim pesimist, ndoshta për shkak të diçkaje nga e kaluara juaj që ju bllokon. Nëse personi është në qendër, kjo do të thotë që ju jeni një person shumë konkurrues.

Çadra

Nëse nuk e keni vizatuar çadrën, kjo do të thotë që ju jeni një person që luftoni për të përballuar situatat e vështira në jetë. Nëse çadra ju mbulon plotësisht, kjo do të thotë që ju jeni gjithmonë në mbrojtje dhe preferoni të jeni të izoluar. Doreza e ombrellës, nëse ka, tregon se keni nevojë për mbështetje dhe një plan veprimi të strukturuar në çdo rrethanë.

Figura njerëzore

Nëse personi është vizatuar nga pjesa e përparme do të thotë që ju gjithashtu mund të përballeni me situata të vështira. Nëse personi është në profil, preferoni të shmangni situata të paqarta. Nëse personi është i pozicionuar me kurriz do të thotë që ju preferoni të qëndroni pa u vënë re.

Përmasat e vizatimit

Nëse personi i vizatuar është i vogël, do të thotë që e keni të vështirë të dalloni, sepse keni një ndjenjë të fortë inferioriteti. Nëse personi është i madh do të thotë që ju keni nevojë për njohje.

Ku e keni filluar vizatimin

Normalisht vizatimi fillon nga koka e personit dhe përfundon me pika shiu. Por nëse keni filluar me këmbë, kjo do të thotë që i zgjidhni problemet tuaja në mënyrë të gabuar. Nëse gjëja e parë që vizatuat ishte çadra, mbase ju jeni një person që është shumë mbrojtës.

Lëvizja e personit, po apo jo?

Nëse personi qëndron do të thotë që ju doni të mbroni veten nga bota përreth jush dhe se keni probleme me përshtatjen. Nëse personi është në lëvizje do të thotë që ju e dini se ku po shkoni në jetën tuaj.

 

 

 

Burimi / https://www.greenme.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top