Thënie

June 29, 2020 | 8:00

THËNIE / E mira dhe e keqja…

Gjysh, pse luftojnë burrat?

Çdo njeri, herët a vonë, thirret ta bëjë. Për çdo njeri ka gjithmonë një betejë që pret të ndeshet, të fitojë ose të humbasë. Sepse përplasja më e egër është ajo që zhvillohet midis dy ujqërve.

Cilët janë ujqërit?

Atë që çdo njeri mbart brenda vetes.

Janë dy lloje ujqërisht brenda nesh. Njëri është i keq dhe jeton nga urrejtja, xhelozia, zilia, pakënaqësia, krenaria e rreme, gënjeshtrat dhe egoizmi. Tjetri është ujku i mirë. Ai jeton në paqe, dashuri, shpresë, zemërgjerësi, dhembshuri, përulje dhe besim.

Dhe cili ujk fiton?

Ai që ushqen më shumë.

… Duhet të dish ta kontrollosh të keqen!

 Burimi Interneti1

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top