Marrëdhënie

April 6, 2018 | 15:02

Thyeni rregullat në çift!

Të jetosh një marrëdhënie do të thotë të jesh në gjendje të kapërcesh pengesat dhe kufizimet, të jesh në gjendje të jetosh marrëdhënien në një mënyrë më të hapur dhe spontane. Prandaj, ka rregulla thelbësore që duhet të thyhen për të qenë të lumtur dhe në gjendje të ruani mirë marrëdhënien tuaj, dashurinë dhe seksin.

Mos kërko falje: një nga rregullat që duhet thyer për të qenë të lumtur është që të mos kërkoni ndjesë. Të gabosh është gjëja më e natyrshme që qeniet njerëzore mund të kryejnë; qytetërimi dhe bashkëjetesa bazohet në aftësinë e njerëzve për të njohur gabimet e tyre. Falja do të thotë të duash!

Jini të gatshëm të tregoni defektet e të tjerëve: në një marrëdhënie, një nga rregullat që duhet thyer është të jesh shumë i kujdesshëm dhe i shqetësuar për sjelljen e partnerit. Gabimet mund të bëhen më delikate dhe, pse jo, diplomatike. Zmadhimi me ‘përsosmëri’ nënkupton vendosjen e partnerit në mbrojtje!

Besimi për përsosmëri: në bazë të çdo marrëdhënie është aftësia për të pranuar gabimet e dikujt dhe për të njohur kufizimet e veta. Ndër rregullat që duhet të thyhen për të qenë të lumtur, ekziston edhe ai që e çon çdo person të besojë të përsosmëri.

Mospyetja është një gabim serioz: siç e kam thënë tashmë, është thelbësore të jeni në dispozicion për të prishur kufijtë tuaj. Ndër rregullat që duhet të thyhen për të qenë të lumtur, ekziston edhe ai që ndalon të pyesë. Në fund të fundit, pse të mos përpiqeni, me gruan e tij, të ndryshoni veten dhe aspektet më këndore të karakterit të tij?

Mos jini të ëmbël dhe romantik: nuk është e vërtetë se ata që ikin fitojnë në dashuri. Duke mos treguar dashamirësinë e tij dhe ëmbëlsinë e tij në afat të gjatë mund të shkaktojë indiferencë në partnerin e tij. Pra, në mesin e rregullave që duhet të thyhen për të qenë të lumtur, ekziston edhe ai që ndalon të tregosh anën tënde romantike.

Shkoni në shtrat të zemëruar: një tjetër nga rregullat që do të thyhen për të qenë i lumtur është ai që i detyron të dashuruarit të marrin shqetësimet e tyre në shtrat. Ndoshta është më e përshtatshme për të diskutuar problemet përpara se të bjerë në gjumë, në mënyrë që të jetë në gjendje të japë momente ëmbëlsie dhe pasioni.

Mos e merrni hapësirën tuaj: së fundi, midis rregullave që duhet të thyhen për të qenë të lumtur, ekziston edhe ai që i ndalon të dashuruarit të kenë jetën e tyre personale. Absolutisht jo: dashuria gjithashtu nënkupton marrjen e hapësirës tuaj për të marrë frymë dhe gjithmonë të keni energji të re për të dashur.

Por ‘rregulli’ që do të hiqet më së shumti në sferën intime është ajo e turpit dhe tabutë: sfera intime duhet të jetojë me spontanitet dhe natyralitet, pa përcaktimin e qëllimeve, por thjesht duke e dashur dhe pamenduar veten dhe partnerin.

Zhveshja nga turpi ju jep lirinë për të dashur trupin tuaj, për të mësuar të duash madje edhe për papërsosmëritë tuaja, por veçanërisht nëse nganjëherë ka çrregullime ose vështirësi intime, nuk duhet të bëni një dramë dhe të sulmoheni nga ankthi, vetëm dialog, mirëkuptim dhe bashkëpunim!

Përgatiti: Brikela Daci / Burimi / https://www.insalutenews.it

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com