Editorial

March 9, 2018 | 11:50

Transplantet, dritë jeshile për dhurimin e organeve mes pacientëve me HIV

Qendra Kombëtare e Transplantit thekson “rëndësinë sociale” të vendimit që “anulon të gjitha diskriminimet kundër subjekteve që janë me HIV-pozitivë”

“Protokolli që lejon dhurimin e organeve midis pacientëve me HIV pozitiv është duke u botuar në Fletoren Zyrtare”. Kjo u njoftua nga drejtori i Qendrës Kombëtare të Transplantit, Alessandro Nanni Costa, duke nënvizuar “rëndësinë sociale të vendimit, i cili heq një faktor diskriminimi tek personi HIV-pozitiv, pa ndryshuar sigurinë me të cilën kryhet transplantimi”.

“Në të vërtetë, madje edhe për virusin HIV, tani është e mundur që të shfrytëzojë plotësisht dhuruesin me patologji, siç është rasti për një dhuruesit HCV, i cili përdoret për dhuruesë të tjerë të HCV”, shpjegoi Nanni Costa.

Në Itali, transplantimi është i përqendruar në 42 spitale. Në vitin 2017, krahasuar me vitin 2015, transplantet u rritën me 20% dhe pati një rritje prej 20-30% në dhuruesit e qëndrueshëm të shtetit. “Ne kemi një nivel të mirë të dhuruesve pediatrik për të cilat koha e pritjes, sidomos për mëlçinë, është më e ulët për shkak të ndarjes, ne kemi prezantuar kritere të reja për një autorizim specifik pediatrik”, tha drejtori i Qendrës Kombëtare të Transplantit.

Burimi / http://www.tgcom24.mediaset.it

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com