Dëshmi

March 16, 2021 | 8:24

U pushua nga puna se mbrojti kolegët pasi u infektua me Covid, Patrizia Daffinà rrëfen diskriminimin gjinor

Patrizia Daffinà, 53 vjeçe, u pushua nga puna sepse mbrojti kolegët e saj pasi u infektua me Covid. E saj është një nga historitë e grave që kanë humbur punën gjatë pandemisë. “Fitoja 800 euro, tani jemi dy pa punë: djali im dhe unë. Por unë vazhdoj me kokën lart dhe pres të rikthehem në punë”, thotë ajo.

1

Më 11 nëntor, ndërsa Patrizia është në punë, gjysmë ore para se të lërë turnin e saj, thirret: “Mami, jam pozitive”. Patrizia nuk ka simptoma, por kërkon të largohet menjëherë, e bëjnë të presë, pastaj i ofrojnë një test në anën tjetër të Romës, dëgjon mjekun e saj, kthehet tek i biri, futen në karantinë, do të bëjë tamponin pranë shtëpisë së saj disa ditë pas.

Më 14 nëntor i komunikojnë pozitivitetin e tij, u kërkon kolegëve që takon çdo ditë, me të cilët ndaj makinën, drekat, ndonjë cigare, që të kontrollohen. Por asgjë nuk ndodh. Ndërsa Rsl i klinikës dërgon një paralajmërim. Vetëm në atë moment fillojnë tamponët, por më 17 dhjetor ata e pezullojnë atë nga puna.

Më 7 janar, ajo merr letrën e pushimit disiplinor për kauzën e drejtë: mungesa e besimit tek punëdhënësi. Telefonon avokatin dhe apelon tek kompania.

“Shpresoja që viti i ri të ishte më i mirë, – thotë Patrizia. – Po të kisha qenë burrë nuk e di nëse do të ishin sjellë në të njëjtën mënyrë me mua. Gratë, ndoshta, kanë më pak frikë. Por e di që thashë të vërtetën, dhe, pësova një padrejtësi”.

 

Përgatiti Orjona Tresa / Burimi la Repubblica

 

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top