Në fokus

May 27, 2020 | 10:11

Unë fal, por nuk harroj. Besimi i atyre që janë tradhtuar nuk do të jetë kurrë i njëjtë!

Harrimi i një zhgënjimi është praktikisht i pamundur, por ju mund të falni dhe të largoheni nga kushdo që ua bëri, pasi të gjitha ju nuk meritoni të rrezikoni të tradhtoni përsëri besimin tuaj.

Të mençurit janë ata që janë në gjendje të falin. Kjo është një nga virtytet më të mëdha për ne qeniet njerëzore, por falja nuk është e thjeshtë për tu praktikuar. Ndoshta sepse në shumicën e rasteve duhet të falim dikë që rivendosi besimin tonë me gënjeshtra dhe tradhti. Dhe duke zhgënjyer veten me dikë të cilit ne i japim konfidencat, shpërthimet tona dhe për të cilin kemi pësuar gjithmonë plagë në gjoks dhe në shpirt.

Praktikisht është e pamundur të injorosh këtë lloj sjelljeje. Në fund të fundit, ne dhamë më të mirën në emër të mirëqenies së një miqësie ose një lidhjeje dashurie, por ai përkushtim u hodh poshtë, sikur të mos ishim asgjë. Mosmirënjohja, braktisja dhe mungesa e reciprocitetit janë disa nga gjërat që mund të shkatërrojnë çdo lidhje, kjo është arsyeja pse falja është kaq e vështirë. Ky gjest kërkon altruizmin dhe besimin maksimal nga ana jonë.

Pra, pavarësisht sa e kërkuar është, fal dhe qëndro larg atyre që të kanë lënduar kaq shumë. Ju nuk keni nevojë të harroni vuajtjet tuaja, por që nga momenti kur ju falni ata që ju lëndojnë aq shumë, zemra juaj bëhet më e lehtë, plot paqe. Të veprosh në këtë mënyrë nuk është një gjest i lig, përkundrazi, është një demonstrim i vetë-dashurisë. Është një shenjë që ju nuk dëshironi dhe nuk rrezikoni të tradhtoni sërish besimin tuaj.

 

 

Burimi / https://vibee.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top