Këshilla & Arsye

July 12, 2021 | 8:10

Vaksinimi zvogëlon sëmundshmërinë dhe vdekshmërinë e përgjithshme që lidhet me virusin

Vaksinat funksionojnë në shumë mënyra. Ato stimulojnë trupin tuaj për të formuar imunitet kundër virusit. Edhe në rast se ekspozoheni prej tij, ose nga sëmundje të tjera, ndoshta dhe më të lehtë, nuk do të jetë fatale. Falë vaksinave trupi arrin ta kapërcejë më lehtë çdo lloj infeksioni tjetër viral. Është imuniteti juaj ai që mbron.

1Përgatiti Albina Hyseni, studiuar për administratën publike, marrëdhëniet ndërkombëtare dhe studimet Evropiane. Njohuri të gjera psikologjike, teknike farmaceutike

 

Vaksina nuk do t’ju bëjë një super njerëzor, por do të zvogëlojë sëmundshmërinë dhe vdekshmërinë e përgjithshme që lidhen me virusin. Ne ende duhet të vazhdojmë masat paraprake aktuale derisa virusi të vihet nën kontroll.

Por, kjo llogaritje ofron vetëm një objektiv të gjerë prej kur mund të ketë një rënie të madhe të përhapjes së virusit. Po ashtu, shifrat mund të ndryshojnë varësisht nga rajonet. Kjo po ashtu vlene dhe për Kosoven, ku theksoj se nivelet e vaksinimit dhe faktorët e tjerë që ndikojnë në ndalimin e përhapjes së virusit, po ashtu mund të ndryshojnë nga vendi në vend, madje edhe brenda një qyteti.

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top