Mirëqenie

November 27, 2020 | 8:49

Zgjedhja për t’u bërë ‘teze’ është diçka magjike që shkon përtej lidhjes së gjakut

“Mami mund ta thërras tezen?”… “Sigurisht që ajo është shumë më tepër se kaq. Është një teze me zgjedhje, dhe të qenit teze me zgjedhje është një vendim i veçantë.

Është një marrëdhënie që shkon përtej lidhjes së gjakut.

Ti nuk e zgjedh atë. Lidhja e gjakut është aty, natyrisht.

Ndërsa zgjedhja për t’u bërë ‘teze e fituar’ është diçka magjike. Sepse nëse nuk është gjaku që do t’ju lidhë, do të jetë një pasuri e vërtetë, natyrale, spontane, falas!

Diçka që asnjë lidhje familjare nuk do ta vërë kurrë në barazim.

Dhe më besoni, do të jetë një pasuri autentike!”

Faleminderit mikeshave që janë teze të veçanta!

Shkrimi nga Marynik©

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top