Lifestyle

February 7, 2018 | 14:09

10 mënyra për të bërë më të shpejt smartphone-in tuaj

 

Ndonjëherë disa gjëra janë mjaft zhgënjyese, siç mund të jetë dhe ngadalësimi nga dita në ditë i telefonit apo tabletës. Aplikacioni i cili ditë e parë hapej menjëherë duke të dhënë përshtypjen e shpejtësisë dhe rrjedhshmërisë dalëngadalë fillon të merr më shumë kohë.

Ekzistojnë disa mënyra për të përdorur në mënyrë efikase telefonin tuaj Android në mënyrë që të zvogëlojmë sa më shumë ngadalësimin.

Mbani vetëm aplikacionet që përdorni

Ndodh shpesh që shkojmë në Play Store, instalojmë një aplikacion dhe nuk fshijmë atë të vjetrin, duke bërë që telefoni të ngarkohet. Fshini aplikacionet e vjetër dhe ato që nuk i përdorni.

Pastroni cache

Pastrimi i cache ndonjëherë përshpejton aplikacionin sepse fshin të dhënat e vjetra që mund të shkaktojnë ngadalësimin e saj në mënyra të ndryshme. Kur këto të dhëna fshihen, aplikacioni mban vetëm versionet më të fundit të të njëjtave gjëra. Kjo metodë është shumë e dobishme në rastin e Facebook dhe Instagram, aplikacione që ruajnë imazhet dhe të dhëna të tjera në pajisjen tuaj. 

Lironi memorien disa herë në ditë

Megjithëse Android është në gjendje të përshtatet vetë duke mbyllur proceset e padëshiruara sa herë që është e nevojshme, bëni një gjë: lironi veten nga opsioni në ekranin kryesor. Është një operacion që mund të rritë reaktivitetin e telefonit celular.

Përdorni versionet “të lehta” të aplikacionit

Shumë nga aplikacionet më të njohura (Facebook, Messenger, Tëitter) janë gjithashtu në dispozicion në versionin “të lehta”, veçanërisht për smartfonët e nivelit të hyrjes. Përdorimi i këtyre aplikacioneve do të përmirësojë performancën e pajisjes dhe do të konsumojë më pak Giga norma e lejuar.

Përditësoni rregullisht telefonin tuaj celular

Çdo version i ri i Android përmban përmirësime të ndryshme në lidhje me performancën. Për këtë arsye është praktikë e mirë për të rinovuar pajisjen derisa prodhuesi ta lejojë atë.

Lejo përditësimin e aplikacioneve vetëm nëpërmjet Wi-Fi

Në këtë mënyrë ata nuk do të konsumojnë burimet e sistemit, e më tepër Gigat e planit tuaj tarifor. Për ta bërë këtë, shko Play Store dhe shkoni te Parametrat> Përditësimi automatik i aplikacionit> Përditësim automatik i aplikacioneve vetëm nëpërmjet Wi-Fi ose Mos i përditësoni aplikacionet automatikisht .

Ristartoni telefonin celular. Pse jo?

Duke vepruar kështu, skedarët e përkohshëm fshihen dhe memoria pastrohet. Rezultati: smartphone me performancë më të madhe.

Mos e bllokoni ekranin kryesor

Asnjëherë nuk duhet ta ngarkoni sfondin kryesor të telefonit pasi e ngadalësoni atë. Duke e mbajtur sfondin pastër ju ndikoni pozitivisht në shpejtësinë e telefonit/tabletit tuaj Android.

Dhe kur telefoni rrëzohet?

Disa aplikacione kanë një tendencë për t’u rrëzuar dhe shtypja në mënyrë të përsëritur e ekranit ose butonave është e padobishme.

Nëse asgjë nuk ndodh kur shtypni butonin Home, shtypni gjatë butonin e energjisë dhe përpiquni të mbyllni ose rifreskoni pajisjen. Në raste ekstreme, hiqeni dhe rifuteni baterinë (nëse është e mundur).

Për raste ekstreme…

Nëse metodat e “përshpejtimit” të telefonit celular të treguara më sipër janë shumë “të lehta”, përpiquni të kryeni një rivendosje në gjendjen fillestare (pasi keni bërë kopje të dosjeve tuaja më të rëndësishme). Hapni Cilësimet dhe kërkoni mundësinë e rivendosjes në gjendjen fillestare. Në këtë mënyrë telefoni celular (ose tabletë) do të kthehet në të njëjtën gjendje që ishte ditën që e morët atë nga dyqani.

Burimi / http://tecnologia.tiscali.it

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com