FB

September 15, 2021 | 8:50

3 mënyra efektive për të fituar besim në punë

Të gjithë kanë të paktën disa aktivitete që i bëjnë të ndihen të sigurt. Dhe të gjithë kanë ato gjëra që çojnë në flutura, ankth ose panik të gjithanshëm. Nëse shikoni gjatë gjithë jetës tuaj, ndoshta keni parë veten duke kaluar nga frika në besim në të paktën një gjë që bëni. Ndoshta keni pasur më shumë besim në bërjen e miqve të rinj, ose keni mësuar se jeni në të vërtetë mjaft të mirë në një hobi të ri.

Mungesa e besimit në punën tuaj mund të shkaktojë të gjitha llojet e problemeve. Ju mund të vononi detyrat, sepse jeni të shqetësuar se nuk do t’i bëni ato siç duhet. Edhe nëse filloni, mund të hezitoni të lejoni që dikush tjetër të shohë punën tuaj, sepse shqetësoheni se si do ta vlerësojnë atë. Ju mund të shmangni ndarjen e mendimit tuaj mbi temat kryesore, sepse nuk mendoni se do të kontribuojë në bisedë – ose ndoshta askush nuk do të dëgjojë.

Ndonjëherë mungesa e besimit është në fakt një përfitim i maskuar. Nëse vërtet nuk e dini se çfarë po bëni në disa situata, është mirë të veproni me kujdes dhe t’i kushtoni shumë vëmendje situatës. Por, shumë njerëz ndiejnë një mungesë besimi edhe përtej asaj pike që ata duhet të besojnë se janë të ditur, të aftë dhe mund të kontribuojnë pozitivisht në punën që duhet bërë. Nëse e gjeni veten duke u ndjerë në këtë mënyrë, ka disa gjëra që mund të bëni për të rritur nivelin e besimit tuaj:

Bëni analizën kosto-përfitim

Ankthi që ndjeni se vjen me mungesën e besimit është një reflektim se sistemi juaj motivues është në mënyrën e tij të shmangies. Kjo do të thotë që ju po veproni sikur po përjetoni një kërcënim. Ankthi dhe stresi janë emocione që janë sinjalet tuaja se kjo mënyrë shmangie është aktive.

Pra, duhet të mendoni për atë që besoni se janë në të vërtetë kërcënimet. A mundet që performanca juaj të çojë në një rezultat të keq? Cili është në të vërtetë skenari më i keq? Shpesh, rreziqet për të provuar diçka në punë janë të ulëta. Shumica e njerëzve janë tolerantë ndaj gabimeve dhe madje edhe ndaj hedhjes së një ideje të keqe. Në fund të fundit, njerëzit që kanë idetë më të mira janë zakonisht ata që kanë më shumë ide. Kjo do të thotë që njerëzit më krijues kanë shumë ide të këqija.

Ndonjëherë, mund të fitosh besim vetëm duke kuptuar qartë se nuk ka asgjë aq të keqe që mund të shkojë keq. Nëse nuk jeni të sigurt se jeni të vetëdijshëm për të gjitha gjërat që mund të jenë problem, atëherë bisedoni me mbikëqyrësit tuaj ose një mentor për të kontrolluar dy herë. Vetëm të dish se nuk mund t’i prishësh gjërat mund të jetë e mjaftueshme për të të ndihmuar të ecësh përpara me më shumë besim.

Fitore të vogla

Nëse bërja e asaj analize kosto-përfitim nuk ju ndihmon të ndiheni më mirë për aftësitë tuaja, gjëja tjetër që duhet të bëni është të stërvitni veten se vërtetë mund t’i bëni gjërat. Mënyra e parë për të filluar është të gjeni disa detyra ku e dini se mund të keni sukses. Kjo është strategjia që shumë krijues të lojërave përdorin kur duan t’ju tërheqin në një video-lojë të re. Nivelet e para janë shumë të lehta. Ato ju mësojnë me mjedisin, por gjithashtu ju japin besimin për të provuar gjërat. Loja bëhet gradualisht më e vështirë.

Në mënyrë të ngjashme, punoni me një mbikëqyrës ose mentor për të strukturuar disa detyra në një fushë ku nuk keni besim, ku të dy ndiheni se ka të ngjarë të punoni mirë. Pastaj, gërmoni. Kushtojini vëmendje atyre sukseseve. Dhe – si një krijues i video-lojërave – jepini vetes sfida të reja në mënyrë që të rrisni kompleksitetin e asaj që po punoni. Besimi juaj duhet të pasojë.

Përballeni me frikën tuaj

Ndërsa filloni të punoni në detyra që ju japin pak ankth, është e rëndësishme të përballeni drejtpërdrejt me frikën tuaj. Shumë punë në trajtimet për ankthin tregojnë se ju mund të zvogëloni ankthin duke u përfshirë në aktivitete stresuese. Me kalimin e kohës, sistemi juaj motivues mëson se nuk ka asgjë për t’u frikësuar dhe ankthi pakësohet.

Në mënyrë që kjo strategji të funksionojë duhet të përballesh vërtet me frikën. Ju nuk mund të përfshiheni në ndonjë ritual paragjykues ose të mbështeteni në ndonjë patericë mendore për të kaluar ngjarjen. Për shembull, nëse duhet të rrisni besimin tuaj duke mbajtur një fjalim para një grupi, thjesht dilni dhe jepni fjalimin. Mos i kaloni gishtat, ose mos përdorni shabllonin Poëerpoint. Përndryshe, sistemi juaj motivues mëson se ky ritual ishte arsyeja që keni pasur sukses. Ju nuk e zvogëloni ankthin, thjesht shtoni një hap tjetër në procesin që kaloni për të menaxhuar atë ankth. Pasi të përballeni disa herë me atë frikë, duhet të filloni të ndjeni më shumë besim se mund ta përballoni detyrën.

Praktikoni me intensitetin e lojës

Sigurisht, ka disa situata të rrezikshme në punë. Dhënia e një prezantimi një klienti është stresuese, sepse nëse prezantimi nuk shkon mirë, mund të mos e merrni punën. Marrja e një roli mbikëqyrës ka gjithashtu shumë përgjegjësi. Tani, karriera e mbikëqyrësve tuaj është gjithashtu në duart tuaja.

Nëse nuk ndiheni të sigurt në një situatë të aksioneve të larta, atëherë mund t’ju duhet të rrisni presionin kur praktikoheni për një shfaqje të vërtetë. Puna për mbytjen nën presion sugjeron që kjo praktikë me intensitet të lartë ju ndihmon të mësoheni me ndikimin e stresit në performancën tuaj, e cila përfundimisht ju ndihmon të përmirësoheni.

Për shembull, nëse keni një prezantim, praktikojeni atë disa herë në murin e zyrës. Pastaj, para se të shkoni te klienti, prezantojeni përsëri për mbikëqyrësit tuaj dhe një ose dy njerëz të tjerë të rëndësishëm nga organizata. Kërkojuni atyre të veprojnë si një audiencë armiqësore.

 

 

Burimi / https://www.fastcompany.com/

 

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top