Këshilla & Arsye

October 12, 2017 | 11:23

3 mënyra për të rregulluar emocionet tuaja

Për shumë prej nesh, problemi i emocioneve nuk është vetëm menaxhimi,  por edhe të  kuptuarit dhe njohja e tyre! Ndonjëherë përfundojmë duke u tronditur nga emocionet pa e ditur se çfarë po ndodh!

emocione

Për një moment, jini spektatorë të jetës suaj

Emocionet  janë pasqyrë e vlerësimit tuaj subjektiv të asaj që po ndodh. Për një çast, përpiquni të shkëputni veten dhe të dukeni sikur jeni vetëm një spektator. Mundohuni të ndryshoni pikëpamjen tuaj për atë që ka ndodhur: shikoni nga jashtë dhe ndryshoni vlerësimin tuaj për origjinën e emocioneve.

Vlerësoni pasojat

Para se të fundosesh, vlerëso të gjitha pasojat. Mundohuni të gjeni një mënyrë funksionale për të shprehur emocionet tuaja. Ndonjëherë përfundojmë duke u tronditur nga emocionet pa e ditur se çfarë po ndodh! Çfarëdo emocioni që ndjeni, ndaloni, mendoni dhe mos ndaloni së bëri pyetje. Filloni nga kjo: çfarë është më e mira për ju? Kur ju ndiheni viktimë e një orteku emocionesh, përpiquni të shkruani dhe përpiquni të përpunoni se çfarë po ndodh. Ndërgjegjësimi e bën gjithçka më të lehtë.

Mos u largoni nga emocionet!

Sa më shumë që përpiqeni të shpëtoni nga emocionet, aq më shumë ata do të marrin kontrollin e jetës suaj. Me analizën e fakteve, ju mund të zbusni dhe menaxhoni emocionet. Vetëm mos harroni ta bëni këtë me qartësinë e duhur.  

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com