Marrëdhënie

March 6, 2018 | 12:51

3 pyetjet që tregojnë se jeni shumë të dhënë pas tij

A mendoni se ai ju merr për të dhënë? Ndoshta ju jeni shumë e pranishme. Si?Humbja e dëshirës, ndjenja e varësisë, vështirësia në të qenët autentike në marrëdhëniet, perceptimi i marrjes për të mirë. Para se të sulmoni partnerin pse nuk është në lartësinë tuaj, pse nuk është në gjendje të kujdeset për ju dhe pse ai nuk e kthen vëmendjen nga ju dhe është i hutuar, pyesni veten: “Sa përgjegjësi kam mbi këtë temë? Nëse unë isha ajo që e bëri atë të besonte se do të ishte në rregull? Si të vendosni rregull në gjithë këtë kaos?”

Me këto tri pyetje të dobishme mund të kuptoni nëse jeni shumë e dhënë pas tij … për ta bërë atë të ndihet më shumë si një fëmijë sesa një bashkëshort, shikoni se për çfarë flasim:

A keni instinktin për ta mbrojtur gjithmonë?

Nevoja për të mbrojtur njerëzit që duam, miq, familje, partnerë, është plotësisht e natyrshme. Megjithatë nevoja absolute për të mbrojtur vazhdimisht partnerin, me ankthin që mund të shpërthejë para vështirësive të jetës së tij, nuk është e mirë! Nëse ju, si një partnere e shqetësuar, duhet ta mbroni njeriun e jetës, atëherë ai do të mësohet të mbështetet 100% te ju kështu ai nuk e ka idenë që nuk është në gjendje të kujdeset për veten dhe duhet t’ia jepni këtë luks duke supozuar se gjithmonë do të jeni atje për ta mbrojtur? Herët a vonë do të jesh ti që do të duhet të llogarisësh dikë dhe pastaj do të jesh ti që e ke përdorur atë për diçka tjetër.

Kujdeseni më shumë për problemet e tij sesa për të tuat?

Kur ai ka një problem, ky problem bëhet juaji, dhe problemi bëhet qendra e vazhdueshme e marrëdhënies suaj. Natyrisht kjo ju bën të domosdoshëm, por edhe më afër një miku gjithmonë të gatshëm për të zgjidhur çdo problem. Nëse i bëni problemet e tij më të rëndësishme se tuajat dhe e vendosni atë të parin, më shumë se ai vetë. Pse atëherë ankoheni nëse ju merr për të dhënë?

A zhduken nevojat tuaja pas tij?

Kur një njeri është shumë kërkues dhe tenton të kërkojë shumë vëmendje, zë gjithë hapësirën e marrëdhënieve me prioritetet e tij (mund të flasim për egoizëm) dhe minimalisht tuajat, është e vështirë të dëgjosh dhe të pohosh nevojat e tyre . Më e lehtë është të dorëzohemi dhe t’u japim përparësi nevojave që duam, duke kursyer pak kohë. Kjo gjeneron, jo vetëm pabarazi në marrëdhënie, për partnerin, por edhe pakënaqësi. Dhe pikërisht nga kjo pakënaqësi mund të lindin keqkuptime, tradhti dhe trishtime. Nëse u jepni vlerë nevojave tuaja, duke gjykuar se ato janë të barabarta me ato të atij që keni zgjedhur si partner, atëherë edhe ata do të mendojnë se ju duhet të jepni hapësirë dhe ta respektoni.

Me pak vetë-analizë, ndershmëri dhe dialog ju mund t’i ndryshoni këto zakone, në mënyrë që marrëdhënia të jetë më e ngushtë, të punoni së bashku në të njëjtin drejtim dhe me kalimin e kohës ju do të hiqni zakonet me të cilat jeni rritur.

Përgatiti: Brikela Daci / Burimi / www.alfemminile.com

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com