FB

June 17, 2022 | 8:45

4 këshilla si të ndryshoni këndvështrimin tuaj

Në dashuri, në punë, me miqtë: shpesh nuk është e nevojshme të ndryshoni çdo gjë, që të bëhet siç doni ju. Duhet vetëm të ndryshoni këndvështrimin tuaj dhe gjithçka do të shndërrohet si në një magji…

1. Mjaft i dhatë rëndësi gjërave të parëndësishme

Dyshime të vogla, frikëra, situata të parëndësishme, pa peshë… Lërini të jenë të tilla dhe mos i gjigandizoni. Menjëherë nuk do të kenë aq rëndësi të madhe për ju. Provojeni!

2. Largojuni negativitetit që ju vjen nga të tjerët

Shpesh njerëzit kanë tendencën t’ju bëjnë të shihni vetëm anën negative të gjërave. Nëse e lejoni veten të ndikoheni, do të ushqeni një rreth vicioz, që nuk ka kurrë fund. Ndryshoni këndvështrimin tuaj, merrni vetëm anën pozitive të gjërave dhe do të shihni që gjithçka do t’ju duket ndryshe.

3. Jini më empatikë

Të mundoheni t’i shihni gjërat nga këndvështrimi i të tjerëve, mund t’ju ndihmojë të shihni edhe gjërat tuaja ndryshe. Kjo gjë do t’ju bëjë të jeni më në sintoni me pjesën tjetër të botës.

4. Lumturia është një gjendje e trurit

Lumturia nuk duhet të vijë nga faktorë të jashtëm: nëse ndryshoni këndvështrimin tuaj mbi këtë gjë, do t’ia dilni të ndiheni më të lumtur në çfarëdolloj situate, edhe pse gjërat rreth e rrotull jush nuk shkojnë tamam ashtu siç i kishit paramenduar.

 

 

Përgatiti: Manjola EREQI  |  Botuar në Revistën “Psikologjia”, Nr. 168

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Drejtor Marketingu - Geart Shehu: 0682097486
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top