FB

March 27, 2021 | 8:20

5 arsye pse gratë e pavarura zgjedhin burra emocionalisht të padisponueshëm

Është gjithmonë e njëjta histori. Një grua e bukur dhe e fortë dashurohet me një burrë që i jep asaj gjithçka përveç dashurisë. Ajo nuk dëshiron buqeta me lule, nuk ka nevojë për gjëra luksoze. E vetmja gjë që ajo dëshiron është vëmendja dhe dikush që ta dojë atë. Historia përfundon ose me një ndarje të menjëhershme ose me një përpjekje për të zgjeruar diçka që nuk duhet.

Sido që të jetë, dhimbja është e sigurt. Gruaja do të përfundojë duke qarë dhe duke u përpjekur të tërhiqet. Ajo do fajësojë veten sepse ka rënë në grackën e një burri emocionalisht të padisponueshëm. Për të gjithë ata që janë të fortë dhe në një marrëdhënie të lumtur dhe të qëndrueshme, të gjitha këto janë budallallëqe. Ata nuk mund të pranojnë që një burrë i tillë mund të zgjedhë një grua të tillë. Në fakt, nuk janë burrat emocionalisht të padisponueshëm ata që zgjedhin gratë e forta – por janë gratë e forta ato që i zgjedhin ata. Pse?

  1. Ato i konsiderojnë ata si besëlidhje

Kur ato zgjedhin burra emocionalisht të padisponueshëm, ato i zgjedhin me arsye. Kjo ndodh sepse me ta, mund të jenë të sigurt se nuk do të vënë në dyshim autoritetin e tyre. Ato nuk do të bëjnë asgjë për të kompromentuar fuqinë e tyre. Këta burra nuk kanë guxim ta bëjnë. Ato nuk do të dalin para tyre dhe nuk do të vënë në dyshim vendimet e tyre. Ato do të shkojnë gjithmonë me rrjedhën.

Ndërsa kjo duket të jetë një avantazh, nuk është. Me kalimin e kohës, megjithëse autoriteti i tyre është i pamohueshëm, këto gra duan që burrat e tyre emocionalisht të padisponueshëm të ndryshojnë. Ato duan të shohin më shumë dashuri, duan që ata të tregojnë më shumë dashuri dhe duan që ata të kujdesen më shumë. Kjo zakonisht nuk ndodh, kështu që ju përfundoni me të njëjtën histori të vjetër.

  1. Ato mendojnë se me këtë lloj njeriu rrezikojnë më pak

Që do të thotë se ato janë të sigurta me ta. Ato nuk do të lëndohen, ato janë shumë të forta për këtë. Por ajo që ato nuk shohin është se dashuria i befason, i verbon dhe gjithsesi përfundojnë të vuajnë. Gratë e pavarura i premtojnë vetes se nuk do të bëhen vajza që pret në telefon, duke pritur që ai të telefonojë. Ato i premtojnë vetes se nuk do të presin ose vuajnë për askënd. Kështu që ato nuk janë ajo vajza që afrohet shumë me dikë. Pavarësisht kësaj në fund përfundoi me lëndime të tmerrshme.

  1. Në thelb ato duan siguri emocionale

Askush prej tyre nuk dëshiron ta pranojë, sepse do t’i bënte të dukeshin të dobëta. Nuk ka asgjë të dobët në dëshirën për tu dashur. Por në përgjithësi, ato ndihen shumë të prekshme dhe për këtë arsye janë të ekspozuara ndaj mundësisë që të përfundojnë të lënduara. Thellë gratë e forta kanë nevojë për dhembshuri dhe dashuri të pakushtëzuar, por ato zgjedhin burra emocionalisht të padisponueshëm, burra të largët që nuk mund të tregojnë ndjenjat e tyre, sepse duket më e sigurt për to. Kjo u jep përshtypjen se nuk po vuajnë.

  1. Ato e dinë që burrat emocionalisht të padisponueshëm do të mbajnë distancën e tyre

Gratë e forta janë aq të mira në shtirjen se gjithçka është në rregull. Ato do të vendosin maskën “Nuk më intereson” dhe do të qëndrojnë të qeta edhe kur të ndahen. Ato ndërtojnë mure emocional rreth tyre, për të mbrojtur veten. Ato e trajtojnë partnerin në të njëjtën mënyrë. Ato mbajnë një fytyrë serioze, sepse në këtë mënyrë ajo nuk do të afrohet shumë me të. Ajo do të mbajë distancën e tij. Dhe për të mbajtur marrëdhënien gjallë, ato do të shtojnë një buzëqeshje të rastit ose një mbrëmje romantike. Thjesht për të vazhduar.

  1. Ato i zgjedhin ata sepse është më e lehtë

Ato e duan aftësinë e tyre për të kontrolluar shumë gjithçka, edhe nëse vetmia është çmimi për të paguar! Ato i zgjedhin këta burra sepse e dinë që nuk do të përfshihen emocionalisht dhe se nuk do të vënë në dyshim aftësitë ose autoritetin e tyre. Nuk ka asgjë më të keqe për një grua të fortë sesa të bëjë kompromis, duke e lënë partnerin e saj të shohë anën e saj të prekshme dhe vendimet e tyre.

Të vetmit njerëz që u besojnë janë vetvetja. Zgjedhja e tyre ideale për një marrëdhënie është një burrë që nuk përfshihet shumë. Sepse nuk i intereson. Ndonjëherë zemra merr vendimet e veta dhe mendjet e tyre janë të mbingarkuara me pyetje të tilla si: “Po sikur të më lëndojë?”, “Po sikur ta lë të më dojë dhe ai nuk di se si?”, “Dhe a po përpiqet ai të më manipulojë?”.

Ato do t’i bëjnë vetes pyetje, por në fund të fundit, ato kurrë nuk do të dorëzohen. Ato kurrë nuk do të lejojnë askënd të kompromentojë lirinë ose pavarësinë e tyre. Në thelb, ato kanë shumë frikë se mos humbin atë që u është dashur kaq shumë kohë për ta ndërtuar. Kjo është arsyeja pse gratë zgjedhin burra që janë emocionalisht të padisponueshëm. Sepse është zgjedhja e tyre.

 

 

Burimi / https://letlovebelouder.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top