Marrëdhënie

April 2, 2018 | 10:04

5 gjuhët e dashurisë që transformojnë plotësisht lidhjen tuaj

A e njihni gjuhën tuaj të dashurisë? Koncepti i “gjuhëve të dashurisë” është bërë më i pranishëm këto kohë. Zhvilluar nga Dr. Gary Chapman, Ph.D., një terapist i njohur martesor dhe autor i “The 5 Love Languages”: Gjuhët e dashurisë janë sekreti i jetëgjatësisë së dashurisë, ato janë krijuar për t’ju ndihmuar dhe për ta dashur më mirë njëri-tjetrin.

Duke punuar me çifte, Chapman vuri re se ata gjithnjë e më shumë raportonin se nuk ndiheshin të dashur nga partneri i tyre“, thotë Rebecca Hendrix, LMFT, një psikoterapeute integruese në Nju Jork. “Pas hetimeve të mëtejshme ai mësoi se ata të dy e donin partnerin e tyre në një ‘gjuhë dashurie’ dhe kur nuk ndjenin që dashuria t’ju kthehej në të njëjtën gjuhë, ata ndiheshin të padenjë“.

Për të kuptuar fuqinë që mund të ketë në marrëdhënien tuaj gjuha e dashurisë dhe të mësoni ta flisni atë, së pari duhet të dini se cilat janë pesë gjuhët e dashurisë:

Fjalët e afirmimit: Kjo gjuhë ka të bëjë me afirmimin me zë të të dashurit tuaj. Mendoni shumë për “Unë të dua”, “Ju jeni aq i këndshëm,” “Unë jam aq krenar për ju.”

Veprat: Për disa njerëz, veprimet flasin më shumë se fjalët. Në vend që të kesh një partner të shthurur për dashurinë e tyre, njerëzit me këtë gjuhë dashurie do ta tregonin atë duke bërë vullnetarisht një punë të përditshme, duke ofruar një masazh të këndshëm ose duke bërë darkën.

Dhuratat: Dhuratat janë një mënyrë tjetër për zemrën. Nuk është e domosdoshme shpenzimi i një shume të hollash, janë të vlefshme edhe dhuratat e vogla si marrja e një reviste të preferuar ose sjellja në shtëpi e aromës së preferuar të partnerit.

Koha: Për disa të dashuruar, kushtimi i vëmendjes është dhurata më e mirë e të gjithëve. Njerëzit me këtë gjuhë dashurie ndihen më të dashur kur partneri i tyre fik telefonin për takimin e tyre të darkës.

Prekja fizike: Ndonjëherë asgjë nuk mund të thotë të dua njësoj si mbajtja e duarve.

Për të kuptuar se në cilën kategori përfshiheni, pyesni veten kur ndiheni më të dashur në marrëdhënien tuaj. A është kur partneri juaj ju dërgon një tekst romantik? Kur shpenzon gjithë fundjavën me ju?

Bëni një listë të tri gjërave më të mira që bën partneri juaj që të bëjnë të ndiheni të ngrohtë dhe të mjegullt brenda dhe kërkoni nga partneri juaj të bëjë të njëjtën gjë. “Ju ndoshta do të filloni të vini re një model,” thotë Hendrix.

Përgatiti: Brikela Daci / Burimi / https://www.womenshealth.com.au

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com