FB

February 27, 2021 | 8:28

5 këshilla praktike se si të përgatiteni për një intervistë

Asnjëherë nuk do të lodhemi ta themi: një nga gjërat më të rëndësishme që duhet bërë për të rritur shanset për të kaluar me sukses një intervistë pune është të mësoni për kompaninë në të cilën është dërguar aplikimi. Falë një kërkimi të thelluar në Internet, është e mundur të shikoni faqen online të kompanisë, të zbuloni nëse ata kanë profile shoqërore, të identifikoni sektorët e referencës dhe shumë më tepër.

Të shkojmë të përgatitur për intervistë.

Mos harroni: CV-të dhe letrat e interesit janë të dobishme, por ato përdoren kryesisht për të tërhequr vëmendjen e rekrutuesit. Për të marrë vendin e punës, është thelbësore që të bëni një përshtypje të mirë për veten tuaj gjatë intervistës për punë. Ata që janë të ngarkuar me përzgjedhjen e personelit janë në kërkim të kandidatëve që dinë të paktën pak për sektorin, por mbi të gjitha që demonstrojnë se dinë se çfarë bën kompania specifike dhe çfarë shërbimesh apo produktesh ofron. Me pak fjalë, është thelbësore të bëni detyrat e shtëpisë para intervistës.

Të kapesh i papërgatitur për kompaninë rrezikon të jetë një qëllim i bujshëm vetjak dhe mund të perceptohet si një shenjë e mungesës së interesit ose neglizhencës. Një përshtypje që vështirë se do të dëshironi t’ia ofroni punëdhënësit tuaj të mundshëm.

Si të përgatiteni për një intervistë me kompaninë.

Për të parandaluar që kjo të ndodhë, duhet të përgatiteni për intervistën e punës duke kërkuar informacion të dobishëm për kompaninë në fjalë. Këtu janë 5 këshilla të thjeshta që ju ndihmojnë të përballeni në mënyrën më të mirë të mundshme me një intervistë:

 1. Vizitoni faqen online të kompanisë.

Hapi i parë që duhet marrë është padyshim të vizitoni seksionet “Rreth nesh”, “Shërbimet / markat / produktet tona” në faqen e internetit të kompanisë. Ky hap do t’ju lejojë të zbuloni, drejtpërdrejt me fjalët e kompanisë, sa e madhe është, çfarë bën, cila është historia e saj, pikat e forta dhe çfarë e dallon atë nga kompanitë e tjera. Të gjitha informacionet që mund të integrohen me karakteristika të tjera të tilla si:

 • identiteti grafik
 • toni i zërit i përdorur në site
 • prania ose mungesa e informacionit në lidhje me historinë, personazhet që e krijuan atë dhe menaxherët që e drejtojnë atë.
 1. Informacion mbi shëndetin ekonomik të ndërmarrjes.

Mësoni në lidhje me aspektet financiare: gjithmonë duke shfletuar faqen e internetit të kompanisë, pasi në shumë raste është e mundur të keni qasje në lajme në lidhje me marrëdhëniet e investitorëve, blerjet dhe partneritetet e mundshme, apo edhe të dhëna mbi pasqyrat financiare. Gjetja e këtyre aspekteve do të jetë e dobishme jo vetëm për intervistën për punë, por edhe për të kuptuar:

 • nëse po aplikoni për një kompani të qëndrueshme me perspektivë rritjeje
 • kuptoni se cilat janë tregjet e synuara
 • zbuloni se ku i merr hitet më të mëdha dhe me cilat produkte.
 1. Rrjetet sociale janë një minierë informacioni.

Përfitoni nga rrjetet sociale. Ashtu si shumica prej nesh, bizneset gjithashtu kanë profile të mediave sociale si Facebook, Instagram dhe LinkedIn. Vizitoni faqen zyrtare për të parë se cilat janë lajmet më të fundit, por edhe mënyrën se si është i strukturuar ndërveprimi me përdorues të tjerë ose me ndonjë klient:

 • lexoni komentet
 • vëzhgoni tonin që përdoret
 • shikoni produktet që paraqiten.

Kjo është gjithashtu e dobishme për të njohur misionin e kompanisë dhe – si pasojë – për t’u përgatitur për një intervistë pune.

 1. Mësoni për kulturën e korporatës dhe forcën e markës së saj.

Mësoni për kulturën e korporatave: një numër në rritje i kompanive hapin profile në Instagram ose blog për të treguar se si është jeta për ata që punojnë atje. Shpesh, në këto hapësira, shfaqen edhe vlerat e ndërmarrjes, se çfarë lloj vëmendje ka ndaj shoqërisë, nëse ka një ndjeshmëri ekologjike. Ky informacion nuk ka gjasa të përdoret nga rekrutuesit gjatë intervistës, por mund të jetë i dobishëm nëse pyeteni pse dëshironi të punoni atje.

 1. Studioni konkurrentët dhe tregun e referencës.

Përveç përgatitjes për një kompani specifike, njohja e tregut të synuar dhe konkurrentët e saj kryesorë mund të jetë një armë shtesë. Për të marrë këtë informacion, ju mund të vizitoni faqen e LinkedIn të kompanisë dhe të hidhni një vështrim në kompani të ngjashme që rrjeti social i ofron automatikisht. Për të mos përmendur që në internet është e lehtë të gjesh studime dhe analiza sektoriale në të cilat shqyrtohet tregu i referencës, duke treguar trendet e viteve të kaluara, problemet, zhvillimet më premtuese.

Duke ndjekur këto udhëzime dhe duke i kushtuar disa kohë hulumtimit, do të jeni në gjendje të merrni të gjithë informacionin që ju nevojitet për t’u përgatitur për intervistën në një mënyrë të përshtatshme dhe të krijoni një përshtypje të mirë me rekrutuesit.

 

 

Burimi / https://www.randstad.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top