Lifestyle

April 14, 2018 | 10:06

5 zakonet e njerëzve të lumtur

Me qasjen pozitive të psikologjisë ndaj humbjes së yndyrës, nuk do të gjeni një recetë për ushqimet që duhet dhe nuk duhet të hani. Në vend të kësaj, fokusi është në përfshirjen e zakoneve pozitive në jetën tuaj për të zëvendësuar sjelljet vetë-sabotuese dhe mendimet që ju mbrojnë nga arritja e qëllimeve tuaja.

Timothy Sharp, PhD, një psikolog klinik dhe stërvitor, dhe krijues i “The Happiness Diet”, ofron pesë zakone që mund t’i praktikoni dhe në fund të jeni të lumtur, të shëndetshëm dhe të përshtatshëm.

Merrni anën e mirë të gjërave.

Çdo ditë, merrni kohë për të numëruar gjërat e mira – përpiquni t’i shënoni ato në një ditar ose t’i lexoni në kokën tuaj para se të flini ose kur të zgjoheni. Për ta mbajtur veten të motivuar, gjeni çdo ditë gjëra për të cilat jeni mirënjohës.

Imagjinoni të ardhmen tuaj ideale.

Paraqitni jetën tuaj në maksimumin e saj dhe shikoni veten në tuaj në më të mirën e mundshme. Mundohuni të krijoni një bord vizionesh me foto dhe thënie frymëzuese, përdorni sinjale vizuale për t’ju nxitur për të vepruar.

Vepro.

Mjaft më duke pritur për të jetuar një jetë të kënaqshme. Nxitni shpirtin tuaj duke planifikuar aktivitetet që doni, qofshin këto të mëdha apo të vogla. Dhe mos kini frikë të provoni diçka të re dhe sfiduese. Duke punuar shumë për të arritur një qëllim kuptimplotë do të rrisni besimin dhe motivimin tuaj për të marrë sfida të reja dhe për të vazhduar.

Shikoni gjuhën tuaj.

Zëvendësoni mendimet dhe fjalët negative me mendime optimiste por realiste. Përqendrohuni në arsyet pozitive për ndryshimet e jetesës që po bëni, të tilla si shëndetësia më e mirë, më shumë energji dhe një besim i shtuar, ndjekja e ndjenjës pozitive është më frymëzuese sesa të përpiqeni t’i shpëtoni negativitetit.

Ndërtoni një rrjet social të fortë dhe mbështetës.

Hulumtimet tregojnë se ruajtja e marrëdhënieve pozitive është një nga parashikuesit më të mëdhenj të lumturisë dhe suksesit. Shkoni tek miqtë dhe familja për mbështetje dhe nëse mundeni, gjeni një shok që ju ndihmon të jeni të motivuar.

Përgatiti: Brikela Daci | Burimi / https://www.oxygenmag.com

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com