Marrëdhënie

March 6, 2018 | 11:48

6 shenjat e tradhtisë emocionale

A mund ta konsiderojmë pabesinë emocionale një tradhti? Subjekti është i diskutueshëm sepse për dikë lidhjet emocionale krijojnë çdo ditë në vendin e punës, në palestër ose vende të përbashkëta janë të padëmshme, ndërsa për të tjerët ato shkaktojnë shqetësim dhe xhelozi.

Duket se lidhjet emocionale jashtë lidhjes së çiftit mund të bëhen një kërcënim i ri për jetën e dy partnerëve, madje edhe më shumë sot, ku realiteti virtual në mediat sociale është më misterioz dhe intensiv sesa realiteti që prekim me duart tona.

Sipas një studimi psikologjik amerikan, duket se gratë e kanë më të vështirë të falin tradhtinë mendore, të verbuar nga xhelozia dhe frika për t’u zëvendësuar, nga një rivale shumë më interesante dhe e angazhuar në sytë e partnerit.

Nëse e gjeni veten në situata të paqarta ose të vështira për t’u menaxhuar, nëse keni vështirësi në kuptimin e një lidhjeje të veçantë emocionale që partneri juaj ka me një mik apo koleg, nëse keni edhe dyshimin më të vogël që ka të bëjë me tradhtinë mendore, këtu janë 6 që nuk duhen nënvlerësuar!

  1. Kujdes ndaj “ne jemi vetëm miq!”

Nëse jeni të përfshirë në një marrëdhënie emocionale me një burrë që nuk është partneri juaj ose partneri juaj ka një marrëdhënie me një grua që e përcakton vetëm mik, jini shumë të kujdesshëm për të kuptuar nëse flasim vetëm për miqësinë. Shpesh duke përsëritur shprehjen “ne jemi vetëm miq”, në mënyrë të pandërgjegjshme lënë hapësirë për të zgjeruar kufijtë dhe për të folur për më shumë hollësira dhe konfidencialitet.  

  1. Tregoni problemet e çiftit

Hapja e zemrës për problemet që janë mes çiftit, me një person që nuk ka lidhje me marrëdhënien tuaj dhe seksi i kundërt mund të jetë e rrezikshme. Nëse partneri juaj po flet me një mik vëlla, kjo është tjetër gjë, por nëse flasim për një mik të ngushtë, dallimi ekziston sidomos nëse çështja është delikate. Bërja me dije ndaj çështjeve të çiftit me dikë që nuk është partneri ynë e bënë të lehtë kalimin në tradhti, veçanërisht nëse prekin edhe tema që lidhen me sferën seksuale.

  1. Supozoni ndarjen gjatë një diskutimi

Nëse gjatë një bisede në lidhje me të dashurin tënd supozon mundësinë e ndarjes ose ju pyet për mënyrën se si mund të jetë marrëdhënia juaj nëse ndaheni, duhet të filloni të shqetësoheni seriozisht. Ekziston një tendencë për t’i dhënë më shumë rëndësi aspekteve negative të marrëdhënies së çiftit, duke paraqitur gjithashtu hipotezën për të qenë në gjendje të jetojnë pa njëri-tjetrin.

  1. Nuk ka hapësirë për raportin në çift

Nëse lidhja emocionale me partnerin nuk krijon kohë dhe hapësirë për marrëdhënien e çiftit, diçka nuk po shkon mirë. Nëse vini re se koha e kaluar së bashku është më pak intensive dhe pozitive se më parë dhe se ai ka më pak interes dhe entuziazëm, atëherë në mes qëndron tradhtia emocionale!

  1. Një ndryshim i papritur i pamjes

Çdo ndryshim i papritur i partnerit, sidomos në lidhje me pamjen fizike dhe kujdesin ndaj vetes duhet të ngjall dyshime. Sidomos në qoftë se më parë ju duhej ta detyronit të ndërronte çorapet! Kujdesi më shumë ndaj vetes dhe dëshira për të blerë më shumë është një thirrje zgjimi për tradhti emocionale.

  1. Referenca të shpeshta të një tjetre

Nëse gjatë fjalimeve tuaja gjithmonë shfaqet figura e tretë femër e marrë si një krahasim ose shembull, do të ishte mirë të hetojmë natyrën e njohurisë që ekziston midis të fejuarës suaj dhe gruas. Ky aspekt është ndoshta ai që tërheq më shumë vëmendjen e grave, sepse ndjenja në krahasim me një tjetër ose duke parë preferencën për një grua shkakton zemërim. Ruani qetësinë dhe filloni hetimin tuaj!

Përgatiti: Brikela Daci / Burimi /http://www.donnaclick.it

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com