FB

November 3, 2022 | 9:45

6 zakonet e përditshme që shkatërrojnë trurin

Shëndeti i trurit tonë është jetik për gjithçka që bëjmë në jetë.Nga produktiviteti dhe mendimet tona, te memoria dhe aftësia për  koordinim.Stili ynë i jetesës luan një rol të madh në funksionimin e trurit tonë dhe ka disa zakone të përditshme që shumë prej nesh bëjnë të cilat , mund të çojnë në një ndikim negativ në trurin tonë.

Të qenit për një kohë të gjatë ulur

Kjo çon në qarkullim të dobët dhe oksigjenim të dobët, çrregullim të hormoneve dhe neurotransmetuesve, plakje më të shpejtë dhe predispozicion ndaj demencës

Shumë pak gjumë

Nëse jeni duke bërë gjumë të parregullt dhe të pamjaftueshëm, Hana shpjegon se kjo do të ketë një ndikim negativ në plasticitetin nervor, plus do të përkeqësojë përqendrimin dhe kujtesën.Në mënyrë ideale, ne të gjithë duhet të kërkojmë të marrim shtatë deri në nëntë orë në natë, si dhe të synojmë të flemë në të njëjtën kohë çdo ditë.

Stresi kronik

Kjo çon në disrregullim të hormoneve dhe neurotransmetuesve, plakje më të shpejtë dhe rënie të funksioneve neurokognitive – që përfshin përqendrim të dobët, kujtesë dhe rregullim të emocioneve – predispozicion ndaj çmendurisë dhe inflamacionit nervor

Nëse mendoni se mund të përballeni me nivele vazhdimisht të larta stresi , është e rëndësishme të ndërmerrni hapa urgjent për të provuar dhe reduktuar këtë stres.

Dietë e varfër

Ushqimi që hani ka një ndikim në shëndetin e trurit tuaj. Një dietë e varfër klasifikohet si ajo që është e mbushur me ushqime të para-përpunuara, të ulëta në fibra dhe yndyrë, si dhe ushqime me shumë sheqer dhe kripë.

Mungesa e shoqërimit

Ndjenjat e vetmisë dhe mungesa e përgjithshme e shoqërimit mund të shkaktojnë probleme për shëndetin e trurit tonë, është ndjenja e vetmisë ajo që mund të jetë më e keqe në atë që shkakton ankth ose depresion.

 Multitasking afatgjatë

Mashtron vazhdimisht disa gjëra në të njëjtën kohë?

Bëni një listë dhe përpiquni t’i kryeni punët tuaja të përditshme një nga një. Ndonjëherë, delegimi i detyrave mund të ndihmojë në lehtësimin e barrës.

 

 

Burimi/www.thesun.co.uk

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
Boana Shenjtolli: 0694767053
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top