Mirëqenie

January 18, 2020 | 8:12

7 përdorimet e panjohura të patateve

Patatja, e përdorur për ahengje, përvjetorë të veçantë, drekat e së dielës, është përdorur gjithmonë në sektorin e ushqimit. A jeni të sigurt se nuk ka mënyra të tjera për ta përdorur pataten? Le të zbulojmë 7 përdorime të patateve që nuk i keni njohur deri më sot.

Për pastrim, patatja ka një fuqi efektive për heqjen e njollave, ajo mund të përdoret për të hequr papastërtinë e ushqimit në duar dhe enë, duke fërkuar një patate në pjesën e ndotur dhe brenda një kohë shumë të shkurtër njolla do të hiqet.

Për higjienën e shtëpisë, po, patatja dëshmon se është zgjidhja për shqetësimin e çdo amvise, atë të qelqit. Shumë shpesh nuk arrijmë të pajtohemi me pastrimin e plotë të gotave. Mund të marrim një patate të papërpunuar dhe duke e fërkuar në pasqyra ose në dritare. Rezultatet do të jenë menjëherë të dukshme.

Për argjendin, ne shpesh gjejmë specie që duken të pamundur për t’u larguar nga bizhut tona prej argjendi. Si mund t’i zhdukim? Futini në ujin ku keni gatuar patatet.

Nxehtësia, patatet e gatuara në ujë të valë janë në gjendje të ruajnë temperaturën e tyre të lartë për një kohë të gjatë dhe pikërisht për këtë arsye ne mund t’i përdorim ato për t’u ngrohur. Por jo vetëm! Ato gjithashtu arrijnë të mbajnë temperaturën e ftohtë në mënyrë që ne të ngrohim ose ftohim duart dhe këmbët në dimër dhe në verë.

Për heqjen e llambave, po, patatet mrekullisht arrijnë të heqin një llambë të thyer, thjesht priteni një patate në mes dhe futeni një pjesë në atë që ka mbetur nga llamba e dritës dhe pastaj tërhiqeni atë.

Lythat, ne gjithashtu mund të heqim lythat e bezdisshme duke fërkuar patatet mbi të dhe duke e lënë lëngun e patates të pushojë mbi të, kjo duhet bërë disa herë në mënyrë që të lehtësohet thithja e lëngut dhe të arrihet zhdukja e plotë e lythës.

Plotësimi, ato janë gjithashtu një ushqim specifik që kontribuon në stilin e jetës tonë të shëndetshme, si pjatë anësore, ato janë të dobishme për inflamacionet dhe përmbajnë një prani të pasur të vitaminës C dhe kaliumit.

 

 

Burimi / https://www.chedonna.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top