Në fokus

May 4, 2020 | 8:10

7 shenjat që tregojnë se personaliteti juaj është shumë i veçantë

A keni pasur ndonjëherë ndjenjën ta shihni botën ndryshe nga të tjerët? Sikur të vini re gjëra që njerëzit e tjerë nuk i shohin? Kjo nuk do të thotë se je “i çuditshëm”, është thjesht se e sheh botën më “thellësisht” se të tjerët.

Në fund të fundit, ju jeni kurioz, inteligjent dhe kompleks, dhe në epokën e teknologjisë së lajmeve të sensibilizuara, të automatizuara dhe rrjedhjeve të informacionit, këto tipare nuk janë diçka e zakonshme.

Në vend që ta vendosni veten në kutinë e ngushtë që kompania ka krijuar për ju, keni vendosur të mendoni vetë dhe të krijoni rrugën tuaj. Edhe pse kjo gjë sjell shumë përfitime, kjo mund të nënkuptojë gjithashtu se shumë njerëz e kanë të vështirë të menaxhojnë ty. Nëse mendoni se ky mund të jetë rasti juaj, ju ndoshta e identifikoni veten me këto 7 shenja:

  1. Thua atë që mendon

Shumë njerëz kanë frikë të shprehin mendimin e tyre sepse nuk duan të kritikohen. Nuk duan të shihen si “të çuditshëm”, duke menduar ndryshe nga shumica. Por nuk je ashtu. Ju duhet të shprehni atë që ndjeni sepse në rast të kundërt do të ishit sipërfaqësor dhe në mendjen tuaj, nuk vjen asgjë e mirë nga komunikimi sipërfaqësor. Ju e dini që nëse doni të zhvilloni lidhje kuptimore me të tjerët dhe të keni një ndikim pozitiv në jetë, atëherë duhet të injoroni kundërshtarët dhe të shpreheni plotësisht. Kjo është mënyra e vetme.

  1. Nuk vareni nga të tjerët për të qenë të lumtur

Të gjithë patëm një marrëdhënie që konsumojë gjithë qenien tonë dhe më pas, kur gjithçka mbaroji, na bëri të ndjehemi plotësisht të traumatizuar. Por ky ishte një mësim që nuk e morët si të mirëqenë. Kjo ju bëri të kuptoni se mënyra e vetme për të ecur përpara është të jeni të lumtur me veten, pavarësisht nëse jeni beqar apo në një lidhje. Ju pëlqen të keni marrëdhënie autentike, por gjithashtu e dini se është përgjegjësia juaj të kujdeseni për veten.

  1. Nuk ju pëlqen mashtrimi i kotë

Nuk ka pyetje të mërzitshme që ju shqetësojnë. Këto janë përgjigjet rutinore dhe sipërfaqësore që irritojnë zemrën tuaj. Kur dikush thotë “Zoti im!”, i mungon aq shumë kuptimi sa nuk duhet thënë. Kjo është arsyeja pse ju qëndroni larg bisedave të vogla. Për ju, ajo shërben vetëm për të forcuar robotët, në të cilët janë kthyer shumica e njerëzve. Ju dëshironi të dini se si është dikush me të vërtetë. Dëshironi që ata të jenë të sinqertë, të shprehen dhe të mos kujdesen për njerëzit e tjerë që i gjykojnë. Ju dëshironi të dini qëllimin që fshihet prapa veprimeve të dikujt dhe atë që ata shohin me të vërtetë të lumtur në jetë. Këto janë llojet e bisedave që ju interesojnë.

  1. Veprimi është ajo që ka rëndësi për ju

Ne i njohim të gjithë ata njerëz që duket se flasin me besim dhe qetësi. Ata gjithmonë thonë gjërat e duhura, nganjëherë ato gjithashtu artikulohen në mënyrë qesharake, por kur bëhet fjalë që t’i zbatojnë ato, ata nuk i mbështesin fjalimet e tyre me veprime. Këto fjalë sipërfaqësore mund të mashtrojnë shumë njerëz, por jo ju. Ju e dini që veprimi është e vetmja gjë që ka rëndësi.

  1. Ju pëlqen të dëgjoni të tjerët dhe të njihni njerëz të tjerë

Mësimi është ajo që e bën jetën tuaj të rrjedhë. Dhe kur mësoni diçka të re, ju bën të ndiheni sikur po hyni në një botë krejtësisht të re dhe të bukur. Kjo ju bën një bisedues të shkëlqyeshëm, të aftë për të mbështetur ndonjë temë. Kjo menjëherë i lehtëson të tjerët.

  1. Nuk mund të qëndroni në pandjeshmëri, idiotësi ose injorancë

Njohuria juaj e vetë-mësuar është diçka për të cilën jeni jashtëzakonisht krenar. Kështu që kur të tjerët gjykojnë menjëherë njerëzit dhe gjërat për të cilat nuk dinë asgjë, kjo ju irriton thellësisht. Keni kaluar kohë duke përmirësuar veten, keni përdorur trurin tuaj dhe inkurajoni të tjerët të bëjnë të njëjtën gjë. Të jetuarit në një botë interneti dhe lajmesh algoritmike mbi të cilat nuk keni kontroll, ju e dini që të menduarit për veten dhe kultivimi i burimeve tuaja është një nga cilësitë më të rëndësishme që mund të keni.

  1. Nuk kërkoni vëmendje

Dëshira për vëmendje është diçka që thjesht nuk mund ta kuptosh. Ju e dini që pamja është sipërfaqësore, fluturuese dhe përfundimisht e parëndësishme. Ju preferoni të njiheni për kompleksitetin dhe thellësinë tuaj, kjo është arsyeja pse ju merrni kohë për të njohur dikë. Ju e dini që për një person ka shumë më tepër sesa ajo që shfaqet në sipërfaqe.

 

Burimi / https://emozionifeed.it/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top