Këshilla & Arsye

May 13, 2020 | 8:02

8 arsye pse nuk duhet të sakrifikoni gjithçka për fëmijët tuaj

Zgjedhja për të qenë nënë është një zgjedhje e vetëdijshme që shpesh kërkon sakrifica. Por sakrifikimi i gjithçkaje për fëmijët tuaj nuk është gjithmonë zgjedhja më e mençur, megjithëse instinkti i nënës është që të vendosni në vend të parë nevojën e një fëmije.

Ndodh që të shtyni, i thoni vetes se për një udhëtim me miqtë do të ketë një mundësi tjetër. Në këtë mënyrë përfundoni duke sakrifikuar çdo nevojë, për mirëqenien dhe lumturinë e fëmijëve. Ekziston një tendencë për të qetësuar idenë e një dëshire të ligjshme duke menduar se ajo mund të bëhet javën tjetër. Sa shumë herë e keni bërë atë?

Në afat të gjatë, duke lënë mënjanë nevojën e dikujt, duke mos mësuar të delegoni ose të kërkoni bashkëpunimin e partnerit, rrezikon të bëhet i dëmshëm për vetë gruan. Heqja dorë gjithmonë dhe nga gjithçka nuk është vetëm e drejtë dhe e ekuilibruar, por gjithashtu nuk është e dobishme për fëmijët tuaj.

Një grua që harron veten, e cila gjithmonë heq dorë, e cila nuk e merr më në konsideratë veten e saj, rrezikon të arrijë në një pikë pa kthim. Kështu që mësoni të rimbushni bateritë tuaja duke mos sakrifikuar gjithmonë vetëm tuajin. Përveç të drejtës, është e dobishme pikërisht për ato detyra të nënës që duhet të kryhen çdo ditë.

Le të shohim 8 arsye të vlefshme për të mos sakrifikuar gjithçka për fëmijët tuaj

  1. Hapësirat, gjërat tuaja

Duke pasur hapësirën tuaj, një moment të ditës që ia dedikoni vetëm vetes, ju lejon jo vetëm të kujdeseni për pamjen tuaj, por edhe për brendësinë tuaj. Për t’u mbushur me energji, duke u shkëputur për një moment nga angazhimet dhe përgjegjësitë.

  1. Koha për çiftin

Marrëdhënia me partnerin, intimiteti dhe bashkëpunimi i një personi nuk duhet të dështojë me ardhjen në jetë të fëmijëve. Në vend të kësaj lidhja duhet të forcohet. Neglizhimi i vetvetes është një gabim që absolutisht duhet të shmanget.

  1. Fëmijët tuaj nuk ju përkasin

Ato i përkasin botës, jetës, pavarësisht se kanë lidhjen më të bukur dhe më të thellë me ju.

  1. Ata do të largohen nga foleja

Kjo është e vërtetë. Fëmijët tuaj do të rriten, ata do të ndjekin rrugën e tyre dhe ju do të jeni krenar kur t’i shihni.

  1. Sindroma e foleve të zbrazëta

Investimi i gjithçkaje mbi fëmijët tuaj, çdo mendim, gjest dhe moment i ditës do të thotë që një ditë ta gjesh papritur veten vetëm. Pa asgjë për të bërë, pa burimet e duhura për të kapërcyer mungesën dhe nostalgjinë e tyre. Edhe pse ato janë legjitime kur ekuilibrohen.

  1. Shmangni zhgënjimin

Ëndrrat, nevojat, dëshirat tuaja të vogla, një ditë mund të bëhen keqardhje ose një burim zhgënjimi. Të bësh diçka për veten, t’i dhurosh vetes një pasdite apo një mbrëmje me miqtë e tu, nuk të bën një nënë egoiste, por të plotë.

  1. Sakrificat kanë një peshë

Me kalimin e kohës ato peshojnë gjithnjë e më shumë. Kur fëmijët tuaj rriten, kuptoni se nuk do të kishit hequr asgjë prej tyre nëse do të kishit menduar edhe pak për veten.

  1. Një nënë e realizuar

Fëmijët tuaj nuk duan një nënë të lodhur dhe të pakënaqur. Ata kanë nevojë për një nënë që ndihet paqësore dhe e përmbushur, e cila u mëson atyre respektin për kohën e tyre dhe atë të të tjerëve. Për hapësirat e tyre dhe të njerëzve të tjerë.

Herë tjetër mendohuni mirë para se hiqni dorë nga diçka, ose para një refuzimi tjetër për të dalë. Mendoni për veten jo vetëm si nënë, por edhe si grua, partnere, shoqe.

 

 

 

Burimi / https://www.giornodopogiorno.org/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com