FB

November 3, 2022 | 9:35

8 gjërat ” magjepsëse”, por të frikshme që përjetojmë kur ikim nga kjo botë

Ne vazhdojmë të përpiqemi të kuptojmë vdekjen, sepse kemi frikë prej saj. Në fund të fundit, si mund të mos jemi kur gjithçka që kemi njohur ndonjëherë është jeta? Është gjithmonë e frikshme të futesh në ndryshim, dhe sa më i panjohur të jetë ai ndryshim, aq më i frikshëm dhe i paparashikueshëm ndihet.

 

Ju  shihni veten

Jo vetëm që jeni në gjendje ta shihnin veten teksa po notonin në hapësirë, por gjithashtu mund të jepnin detaje të sakta se kush ishte përreth, çfarë po bëni dhe thonin  dhe çfarë po ndodhte gjatë momenteve kur ata ishin klinikisht të vdekur. Kjo ngre pyetje nëse shpirti ynë është i lidhur me trupat tanë fizikë ose nëse largohemi nga vdekja kur vdesim dhe vazhdojmë të jetojmë në një lloj bote shpirtërore.

Ju shikoni një dritë

Intensiteti i dritës më të ndritshme ndryshon nga personi në person. Disa njerëz e kanë përshkruar atë dritë si “Zot”. Disa nga ata që kishin kohë të mjaftueshme për të hyrë në të gjithashtu përshkruan se më në fund morën përgjigjet për të gjitha llojet e pyetjeve rreth universit. Ata shpjeguan se gjithçka ishte e lidhur dhe se gjithçka më në fund kishte kuptim. Drita ishte aq qetësuese, saqë disa nuk donin ta linin për t’u rikthyer në jetë.

Ju e shihni jetën tuaj para syve

Zbulimi i një studimi të kohëve të fundit ishte se për rreth 30 sekonda para dhe pasi zemra e një burri ndalonte së rrahuri nga arresti kardiak, aktiviteti u rrit në pjesët e trurit që lidhen me kujtesën, meditimin dhe ëndrrën. Ky informacion mbështet një teori të njohur si “kujton jetën”, e cila sugjeron se ne vërtet e lehtësojmë të gjithë jetën tonë në sekondaSytë tanë fillojnë të lëvizin me shpejtësi, si gjumi REM, ndërsa aksesojmë kujtimet. Kjo tregon se, ndërsa po zbulojnë gjithnjë e më shumë studime, truri mbetet aktiv gjatë dhe menjëherë pas vdekjes

Ju shikoni të dashurit tuaj të vdekur

Ndoshta një nga raportet më të ngrohta të asaj që ndodh pas vdekjes është se njerëzit raportojnë se janë në gjendje të shohin dhe të ndërveprojnë me të dashurit që kanë vdekur, edhe nëse është për një vizitë të shkurtër. Ata nuk mund të kontrollojnë domosdoshmërisht se me kë do të takojnë, por shpesh herë është një i afërm ose një mik i dashur që u është shfaqur.

Gjithçka zbehet në të zezë

Nuk ka asnjë mënyrë për të garantuar me siguri se çfarë saktësisht do të ndodhë me secilin prej nesh pas vdekjes. Është e mundur që përvoja të jetë relative me personin. Jo të gjitha përvojat afër vdekjes kanë qenë pozitive.Disa thonë se vdekja nuk ishte gjë tjetër veçse zbehja në të zezë. Në disa raste, ata thanë se ndjehej si një gjumë i thellë, pa ëndrra.

Ju notoni jashtë trupit tuaj

Kjo është diçka që njerëzit janë përpjekur ta bëjnë kur janë gjallë, por duke fjetur, duke e quajtur atë projeksion astral.Projeksioni astral është një praktikë e largimit të sigurt nga trupi. Ka shumë udhëzues që i mësojnë njerëzit se si të lënë trupat e tyre në komandë. Fillon duke praktikuar ëndrrën e kthjellët, ose aftësinë për të kontrolluar ëndrrat tuaja. Ndërsa kjo mund të përjetohet ndryshe kur fle kundrejt vdekjes, mund të simulojë përvojën për t’ju dhënë një ide se çfarë të prisni!

Ju mund të shihni të gjithë rreth jush, madje edhe të pavetëdijshëm

Një nga zbulimet magjepsëse është se njerëzit kanë parë dhe dëgjuar gjithçka që ndodhi rreth tyre, ndërsa ata ishin të pavetëdijshëm edhe pse nuk ishin në gjendje të përgjigjeshin.

Energjia juaj jeton edhe kur vdes

Kjo listë është shkruar kryesisht në bazë të përvojave të njerëzve realë pas vdekjes së tyre klinike. Por sipas shkencës dhe ligjit të parë të termodinamikës, asnjë energji nuk krijohet në univers dhe asnjë nuk shkatërrohet.Kjo do të thotë që ne vdesim, energjia jonë nuk vdes me ne, ajo vazhdon të ekzistojë. Bëjmë atë çfarë të duam.

 

 

Burimi/higherperspectives.com

 

 

 

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
Agjente Marketingu:
Erinda Topi: 0688019400
E-mail: [email protected]

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top