FB

April 29, 2021 | 8:05

8 gjërat që çdo grua duhet të ndalojë së bëri në marrëdhënien e saj

Askush nuk është perfekt dhe askush nuk ka marrëdhënie perfekte. Të gjithë kemi gjëra për të cilat duhet të punojmë dhe gjëra që mund t’i bëjmë më mirë në jetën dhe marrëdhëniet tona personale. Burrat janë larg të qenit perfekt dhe kanë gjëra që mund të përpiqen t’i përmirësojnë, por e njëjta gjë vlen edhe për gratë. Në mënyrë që të keni një marrëdhënie më të lumtur, më të kënaqshme, lexoni për të zbuluar se për cilat gjëra gratë duhet të tregojnë kujdes.

  1. Biseda për burrat e tjerë

Burrat mund të bëhen po aq të vetëdijshëm sa gratë nëse mendojnë se gruaja e tyre ka sy për dikë tjetër. Mendoni se si do të reagonit nëse kapni burrin tuaj duke parë ose duke flirtuar me një grua tjetër. Pra, duke pasur këtë në mendje, a do ta fajësonit vërtet partnerin tuaj që u zemërua kur bëni të njëjtën gjë? Shumica e burrave nuk do të interesohen vërtet nëse mendoni se një burrë tjetër është tërheqës, por të flasësh për këtë me partnerin tënd nuk është një ide e mirë. Disa gjëra është mirë të lihen të pathëna.

  1. Të flasësh keq për gratë e tjera

Gratë e forta ngrihen për gratë e tjera, nuk përpiqen t’i ulin ato. Të flasësh keq për të tjerët tregon shenja të pasigurisë dhe vetëvlerësimit të ulët, kështu që edhe nëse ndiheni joadekuat kur krahasoheni me një grua tjetër, përpiquni të mbani mend cilësitë tuaja të mira. Është në rregull që ndonjëherë t’i pranoni partnerit që ndiheni të pasigurt, por të flasësh keq për gratë e tjera nuk do ta ndihmojë situatën ose të rrisë vetëvlerësimin tuaj.

  1. Të kërkoni falje gjatë gjithë kohës

Nëse keni bërë diçka të gabuar, natyrisht duhet të kërkoni falje, por mos e bëni këtë, nëse nuk është vërtetë e nevojshme. Për shembull, nuk keni pse të kërkoni falje që keni ndenjur me pizhama gjatë ditës,  që nuk keni vendosur makiazh ose nuk keni pastruar enët. Mësoni të mos shqetësoheni për çdo gjë, sepse nga reduktimi i stresit do të përfitojë edhe marrëdhënia juaj.

  1. Nuk i jepni partnerit kohë të mjaftueshme për të qëndruar vetëm

Çdo person në këtë planet ka nevojë për pak kohë vetëm për t’u rinovuar dhe për të krijuar marrëdhënie të tjera. Nuk është normale ose e shëndetshme të kaloni kohë vetëm me partnerin tuaj, prandaj sigurohuni që t’i lejoni partnerit tuaj hapësirën që i nevojitet.

  1. Largimi i miqve tuaj

Mos i neglizhoni as miqësitë tuaja. Ju keni nevojë për miqësi po aq sa partneri juaj, kështu që sigurohuni që të ushqeni edhe marrëdhëniet tuaja të tjera. Miqësitë e forta më shumë ndihmojnë sesa dëmtojnë marrëdhëniet e mira afatgjata, prandaj përpiquni të vendosni një ekuilibër mes të dyjave.

  1. Dërgimi i mesazheve tek njerëzit e tjerë kur jeni me partnerin tuaj

Sigurisht, përgjigjja e një ose dy mesazheve nuk është problem, por shikimi i telefonit tuaj gjatë gjithë kohës që jeni me partnerin tuaj do t’i bëjë ata të ndihen të lënë pas dore. Kaloni kohë cilësore me partnerin tuaj, sepse marrëdhëniet nuk mund të funksionojnë nëse të dy njerëzit nuk bëjnë përpjekje.

  1. Biseda për ish-in tuaj

Burrat xhelozohen ashtu si gratë dhe duan të ndihen sikur janë i vetmi person që keni dashur ndonjëherë. Sigurisht që ju mund të përmendni njerëz me të cilët keni qenë në të kaluarën, por duke folur për ta gjatë gjithë kohës ose duke i krahasuar me të dashurin tuaj aktual do të shkaktojë vetëm debate dhe konfuzion në një marrëdhënie.

  1. Nuk dëgjon vërtetë

Të gjithë duan vëmendje dhe njerëzit të dëgjojnë ato që thonë. Pra, kur partneri juaj flet me ju, lëreni telefonin dhe dëgjoni atë që ata kanë për të thënë. Ju nuk do të dëshironit që partneri juaj t’ju injorojë ose gjysmë-dëgjojë, prandaj jepini të njëjtin respekt që dëshironi.

 

 

Burimi / https://healthyandallergyfree.com/

© Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

MARKETINGU:
[email protected] / Cel: 0684022192
[email protected] / Cel: 0688019400

© Revista Psikologjia. Nuk lejohet riprodhimi i shkrimeve pa vendosur autorësinë e revistës "Psikologjia" dhe pa cituar burimin.

To Top