Këshilla & Arsye

November 9, 2017 | 12:03

8 këshilla si të përmirësoni vetëbesimin tuaj

A keni vështirësi në ngritjen e vetëbesimit tuaj? Nëse po, ju nuk jeni vetëm. Gjithkush ka probleme me ndërtimin e vetëbesimit në botën e sotme. Çështja kryesore është të jesh këmbëngulës dhe të gjesh mënyra për të përmirësuar besimin tënd, në mënyrë që të jesh i suksesshëm në jetë.

1

Këtu janë tetë sugjerime për rritjen e vetëvlerësimit tuaj:

 

  1. Njihni dobësitë dhe pikat e forta: Është e rëndësishme të dini se në çfarë jeni të mirë. Bërja e testit të vlerësimit të aftësive është një mënyrë e shkëlqyer për të përcaktuar pikat e forta dhe dobësitë tuaja. Pasi të keni kuptuar aftësitë tuaja, hapi tjetër është që të përqendroheni në ato gjëra që bëni më mirë.
  2. Pranoni veten: Ju jeni unik në këtë botë. Në vend që të ankoheni për dobësitë tuaja, përpiquni të gjeni mënyra për të përmirësuar jetën tuaj. Pranoje veten për atë që je.
  3. Mos harroni sukseset tuaja: Shumë njerëz minimizojnë sukseset e tyre dhe përqendrohen në ato gjëra me të cilat ballafaqohen. Ky është një gabim. Gjithmonë kujtohuni për arritjet tuaja të kaluara, pavarësisht sa të vogla mund të jenë. Mos minimizoni pjesët pozitive të jetës suaj. Ndaloni fokusimin në pjesët negative të jetës tdhe në vend të kësaj përqendrohuni në arritjet tuaja të kaluara.
  4. Lexoni thënie pozitive: Është e rëndësishme që ju të lexoni thënie që ju bëjnë të ndiheni të sigurt. Lexoni një libër dhe pastaj shkruani të gjitha gjërat që ju motivojnë. Lexoni diçka pozitive në baza ditore dhe reflektoni se çfarë mund të bëni për të përmirësuar situatën tuaj. Mos u fokusoni në gjërat që ju bëjnë të ndiheni të shqetësuar dhe të frikësuar.
  5. Mendoni për të ardhmen tuaj: Merrni kohë për të menduar për atë që vërtet doni nga jeta. Mos jetoni jetën tuaj për të tjerët. Kaloni shumë kohë dhe energji duke menduar me atë që vërtetë dëshironi në jetë dhe vendosni se çfarë doni të arrini.
  6. Krijoni qëllime: Vendosni qëllime të arritshme në baza të rregullta dhe më pas merrni hapa të vegjël për t’i përmbushur ato. Mos u shqetësoni nëse nuk i përmbushni të gjitha qëllimet tuaja. Ju gjithmonë mund t’i ndryshoni qëllimet në mënyrë që të jeni më i suksesshëm.
  7. Bisedoni me të tjerët: Është e rëndësishme që të bisedoni me njerëz të tjerë të suksesshëm në mënyrë që të merrni një perspektivë më të mirë të jetës suaj. Dëgjimi i sfidave dhe arritjeve të njerëzve të tjerë mund të jetë në të mirë të vetes. Gjithashtu mund të mësoni se si të gjeni mënyra për të kapërcyer pengesat në jetën tuaj.
  8. Mos hiqni dorë: Mos u dorëzoni në arritjen e qëllimeve. Mësoni nga gabimet tuaja dhe përpiquni të përmirësoni situatën tuaj. Mos bëni arsyetime se pse duhet të heqësh dorë. Ndonjëherë merr shumë përpjekje për të qenë i suksesshëm. Çelësi është që të vazhdosh përpjekjet deri sa të fitosh atë që dëshiron.
To Top

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com